A încetat din viață Mitzura Arghezi

oct. 27th, 2015 | By | Category: Postcard

Muzeul Național al Literaturii Române anunță trecerea în neființă a celei care a fost Mitzura Arghezi (10 decembrie 1924, București – 27 octombrie 2015, București), fiica poetului Tudor Arghezi.

Marți, 27 octombrie 2015, în jurul orei 9:15, a încetat din viață Mitzura Arghezi, fiica marelui poet Tudor Arghezi.  Cunoscută în primul rând ca balerină și actriță – Mitzura Arghezi a jucat în peste 100 de piese de teatru și 18 filme –, aceasta s-a remarcat în perioada 1996-2004 ca om politic, deținând funcția de deputat român pe listele Partidului România Mare, iar în perioada 2005-2010 ca membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM.

Pe parcursul întregii sale vieți, Mitzura Arghezi a contribuit major la valorificarea și promovarea moștenirii literare și culturale pe care a preluat-o de la tatăl său, marele poet român. Aceasta a susținut Muzeul Național al Literaturii Române în toate activitățile culturale organizate și desfășurate fie la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, al cărei custode a fost în ultimii 40 de ani, fie în cadrul evenimentelor organizate la sediul acestuia.

Mitzura Arghezi ar fi împlinit în data de 10 decembrie vârsta de 91 de ani.

Număr de vizualizări :1158


One Comment to “A încetat din viață Mitzura Arghezi”

  1. livia spune:

    Bunul Dumnezeu s-o ierte şi s-o ocrotească în Împărăţia Sa!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro