„La pas pe la Armenească”- traseu experiment

oct. 13th, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 17 octombrie și duminică, 18 octombrie 2015, de la ora 17.00, ARCEN – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate organizează un traseu-cultural experiment intitulat „La pas pe la Armenească”.Traseul pornește din fața Bisericii Armenești și se desfășoară pe străzile: Armenească, Rafael Sanzio, Spătarului, Corbeni, Silvestru, Popa Rusu, Bocșa, având 7 opriri și o durată de o oră și jumătate.

Traseul-cultural este un experiment ARCEN pentru că este documentat, redactat și conceput împreună cu un grup de 30 de elevi selectați dintr-o serie de licee din București care au urmat în lunile septembrie-octombrie cursul despre arhitectură și urbanism din cadrul proiectului educațional ARCEN „Noi suntem orașul. Voluntariat avizat”. O parte din elevi vor face și ghidajul prin cartierul Armenesc însoțiți de un ghid ARCEN.

„La pas pe la Armenească” este un traseu-cultural care propune bucureștenilor un spațiu alternativ de promenadă, dar și un prilej de descoperire a vechii comunități armene din capitală, printr-o serie de povești despre primii armeni sosiți la București în secolele trecute, despre obiceiurile și tradițiile lor, povești despre cafele și despre comerțul cu delicatese, despre amor și lux, povești care vor surprinde și istoriile celor mai celebri armeni din București: Manuc Bei, Iacob Melik și chiar Arșavir și Jeni Acterian.

Traseul-cultural „La pas pe la Armenească” încheie sezonul plimbărilor pietonale ARCEN până în martie 2016.

Proiectul NOI SUNTEM ORAȘUL. VOLUNTARIAT AVIZAT este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Număr de vizualizări :730


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro