”Piersic 80- turneu aniversar”, la Timișoara

oct. 7th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 13 noiembrie 2015, ora 19.00,  pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, Florin Piersic va juca ”Străini în noapte”, un spectacol deja celebru, contaminat de succesul și longevitatea celui mai iubit actor român. Turneul aniversar ”Piersic 80”  se  desfășoară în perioada 13 noiembrie  2015– 1 februarie 2016, în 30 de orașe din România.

Florin Piersic a revenit pe scena de teatru odată cu acest spectacol, adesea mărturisind că simte că întinerește când îl joacă.

Comedia romantică a lui  Eric Assous, regizată de Radu Beligan, pare scrisă anume pentru eternul seducător  Florin Piersic. Maestrul Beligan a văzut această piesă  montată la Paris împreună cu actriţa Valeria Gagealov, parteneră a lui Florin  Piersic în multe spectacole ale Naţionalului bucureştean. La Teatrul Marigny, rolul interpretat acum de Florin Piersic era jucat de  Alain Delon, care debuta în teatru la 70 de ani, având-o parteneră de scenă pe  Astrid Veillon.

80 de ani! Florin Piersic  desfide, cu șarm, poftă de teatru și umor,  toate prejudecățile legate de   vârstă printr-un turneu național aniversar. Turneu pe care a decis să îl înceapă la Timișoara, ca o dovadă că ”sentimentul puternic care mă leagă de acest loc și prietenia profundă, de o viață, cu publicul de aici nu sunt doar vorbe”, mărturisește vedeta, care promite în acest turneu un adevărat ”jurnal” al vieții sale de actor.

Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care, în absența soției, își începe noaptea  într-un bar, de unde pleacă spre casă  însoțit de Juliette (rol interpretat de Medeea Marinescu), o femeie  tânără și senzuală. Identitatea ei rămâne un mister, dar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viața. Până la dezvăluirea acestui secret, Juliette îl lasă să creadă că este prostituată și îi cere bani, apoi îi spune că este reporter și că face cercetări pentru următorul articol.  Din această   enigmă, din jocul seducției, minciuni și  răsturnări de situație  se naște farmecul  spectacolului, o profundă și melancolică meditație  despre  fragilitatea relațiilor umane și despre cum timpul ne schimbă. Decorul  spectacolului este opera lui Puiu Antemir,  costumele  sunt creația renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustrația muzicală este realizată de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

La Timișoara, biletele pentru spectacol costă, în funcție de loc, 40 de lei, 60  de lei sau 70 de lei și au fost puse în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.


Număr de vizualizări :730


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro