”Lumi paralele”, de Michio Kaku

oct. 26th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

În Colecţia ”Acum pentru viitor” a Editurii Trei a apărut volumul ”Lumi paralele” de Michio Kaku. Traducere din engleză de Constantin Dumitru-Palcus.

O călătorie prin creaţie, dimensiuni superioare şi viitorul Cosmosului. O călătorie de neuitat în lumea găurilor negre şi a maşinilor timpului, a universurilor alternative şi a spaţiului multidimensional, ”Lumi paralele” ne oferă un portret convingător al revoluţiei care a cuprins lumea cosmologiei.

Ideea de universuri paralele şi teoria corzilor, care le poate explica existenţa, au fost cândva privite cu suspiciune de oamenii de ştiinţă, fiind văzute ca o provincie a misticilor, şarlatanilor şi excentricilor.

Astăzi, fizicienii teoreticieni susţin într-o proporţie covârşitoare teoria corzilor şi ultima ei iteraţie, Teoria M. Aceasta, dacă se va dovedi corectă, va reconcilia cele patru forţe ale universului într-o manieră simplă şi elegantă, răspunzând totodată la întrebarea: „Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang?”

„Folosind cu abilitate analogia şi umorul, Kaku prezintă variaţiunile la tema universurilor paralele, venind din mecanica cuantică, cosmologie şi Teoria M.” – Brian Green, autorul cărţii The Elegant Universe

Michio Kaku este profesor de fizică teoretică la City College din New York. Este cofondator al teoriei corzilor. A mai scris, printre altele, ”Dincolo de Einstein” şi ”Hiperspaţiul” – cea mai bună carte de ştiinţă a anului 1995 în topurile New York Times şi Washington Post.

De acelaşi autor, la Editura Trei au apărut ”Fizica imposibilului” şi ”Fizica viitorului”.

Număr de vizualizări :968


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro