Spectacolul “Omul care mânca lumea”, la Teatrul de Artă București

sept. 29th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 1 octombrie 2015, ora 20.15, la Teatrul de Artă București, Asociația Opera Prima  în parteneriat cu Fundația Dignitas, cu sprijinul ArCuB – prin programul de finanțare “Ești București” – și PMB, prezintă avanpremiera spectacolului “Omul care mânca lumea”  de Nis-Momme Stockmann, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

“Omul care mânca lumea” este un spectacol care tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane.

Datorită presiunilor sociale și personale, personajul principal trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea încercând să dea un sens nou vieții sale. Doar că în lumea meritocrației capitularea nu este o opțiunie iar cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului este aruncat din sistem.

Pe lângă aluziile la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție niște probleme profund umane, conturând o relație specială, de ura-dragoste între personajul principal și tatal său. Ce soluție trebuie să aleagă acesta, atunci când parintele său, datorită degradării fizice și psihice, devine dependent de el, ajungând el însuși un copil.

Piesa “Omul care mânca lumea” a fost aleasă în 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de către ETC – European Theatre Convention.

Din distribuția spectacolului fac parte: Șerban Gomoi – Fiul, Romeo Pop – Tatăl, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu – Lisa, Liviu Chițu – Filip, Alexandru Călin – Ulf.

Traducerea textului aparține lui Ciprian Marinescu, muzica originală: Alexandru Suciu, decor: Alexandru Mâzgăreanu, foto și grafica: Romulus Boicu.

Asociația OPERA PRIMA este o organizație de drept privat, neguvernamentală, apolitică, independentă și autonomă ce are ca scop inițierea, organizarea și sprijinirea acțiunilor și programelor de dezvoltare profesională și culturală. Asociația a fost înființată în anul 2012 din dorința de a ajuta tinerii artiști în evoluția lor.

Parteneri ai proiectului:

Teatrul de Artă București – www.teatruldearta.ro

Fundatia Dignitas

ArCuB – Program cultural Ești București – www.arcub.ro

Primăria Municipiului București – www.pmb.ro

Număr de vizualizări :1088


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro