Proiecția filmului ”La Herida”, la Instituto Cervantes

sept. 17th, 2015 | By | Category: Eveniment

Luni, 21 septembrie 2015, ora 19:00, Instituto Cervantes din Bucureşti va aşteaptă la o proiecţie filmului ”LA HERIDA” (regia Fernando Franco, Spania, 2013). Proiecţie realizată în colaborare cu Filmoteca AECID (Spania).

Proiecţia face parte din seria de proiecţii de filme intitulată ”PLURAL. FILME SPANIOLE CONTEMPORANE”, derulată în fiecare zi de luni a lunii septembrie, la Instituto Cervantes.

Filmele se vor proiecta în Sala Auditorium a Instituto Cervantes şi vor rula în v.o. spaniolă, cu subtitrare în limba engleză.

Intrarea este liberă în funcţie de numărul de locuri disponibile.

Sinopsis

Ana are 28 de ani, se simte utilă şi bucuroasă cu munca ei de rutină în care îi ajută mereu pe ceilalţi. Şi, cu toate acestea, în afara orarului de lucru, Ana are probleme serioase de relaţionare cu ceilalţi. Are un fel de stângăcie socială, ba chiar o oarecare agresivitate, mai ales cu persoanele mai apropiate. Nu-şi poate controla comportamentul sau emoţiile, suferă şi se chinuieşte, simţindu-se vinovată. Singurul lucru pe care îl vrea e să fie bine cu ea însăşi şi cu ceilalţi, să fie fericită. Încetul cu încetul ajunge să aibă un comportament din ce în ce mai autodistructiv şi se simte din ce în ce mai izolată. Ana suferă de ceea ce în psihiatrie este cunoscut drept tulburare de personalitate de tip borderline, doar că ea nu ştie..

Filmul a fost distins cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la San Sebastian (2013), Premiul Goya pentru cea mai bună actriţă la debut (2013), Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film Mar de Plata (2013).

Număr de vizualizări :981


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro