Poetul Dan Dănilă a lansat volumul ”Aerul călătoriilor”

sept. 16th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 10 septembrie 2015, la Biblioteca ASTRA din Sibiu, a avut loc lansarea volumului „Aerul călătoriilor”, apărut de curând la editura sibiană „Cenaclul de la Păltiniș”. Este al XII-lea volum de versuri al poetului Dan Dănilă, membru al USR Sibiu, stabilit în Germania. Prezentarea a fost făcută de profesorul Silviu Guga. A urmat un recital al actriței Lerida Buchholtzer din volumul menționat, după care autorul a acordat autografe.

Dan Dănilă, poet, traducător şi artist plastic, născut la 28 iulie 1954 în comuna Şura Mică, jud. Sibiu. Părinţii, profesori de ştiinte naturale. Urmează Şcoala şi Liceul de Arte Plastice din Sibiu, bacalaureat în 1973. Publică primele versuri în revista „Sunet şi culoare” a liceului, în anul 1973 debutează cu poezie în revista Transilvania (Ion Mircea, Mircea Ivănescu). Expoziţii personale sau de grup împreună cu alţi artişti sibieni (pictură, sculptură, grafică, fotografie artistică). Din 1990 trăieşte în Leonberg, lângă Stuttgart. Are două fiice, Andreea şi Cristina. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Asociaţiei internaţionale a scriitorilor şi artiştilor români LiterArt XXI. Nu a fost membru PCR.

Site: www.dan-danila.de

Număr de vizualizări :1474


One Comment to “Poetul Dan Dănilă a lansat volumul ”Aerul călătoriilor””

  1. Geo M. spune:

    Participând la lansare, am intrat in posesia acestui volum şi dau dreptate lui Silviu Guga care a spus că acest volum e printre cele mai interesante cărti de poezie apărută în ultimul timp.
    Dan Dănilă a lansat şi volumul de traduceri din Francois Villon, „Micul testanent”, prezentat de Dragos Varga.
    Merită mai multă atenţie din partea criticii acest Dan Dănilă.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro