Liviu Surugiu, la a opta ediție a Clubului de lectură Open Art

sept. 8th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 9 septembrie 2015, ora 19.00, la Librăria Open Art din București (str. Pitar Moș nr. 12, intrarea din str. Arthur Verona), va avea loc a opta ediție a Clubului de lectură Open Art. Invitat: Liviu Surugiu. Moderator: Cosmin Perța. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Liviu Surugiu s-a născut la 10 octombrie 1969, la Roșiorii de Vede. Este scriitor și scenarist român. Principalele genuri abordate în creațiile sale sunt science fiction-ul și thrillerul religios. În 2013 a fost finalist al concursului de scenarii de film organizat de HBO în colaborare cu TIFF.

În 1983 scrie prima versiune a ceea ce va deveni ulterior romanul ”Atavic”, sub forma unei povestiri. În 1995 debutează în ”Jurnalul SF” cu povestirea „Visându-l pe Mart Senson”, care-i va aduce premiul JSF-Atlantykron. Urmează alte povestiri publicate în „Jurnalul SF”, colecția „CPSF Anticipația” și „SuperNova”, printre care se numără „Începutul”, „Daniel”, „Adevărul despre Woopy”, „Mîinile lui Solomon”, „Burta”, „Castelul Câinilor”, „Alcoolama” (în colaborare cu Ionuț Bănuță), „Îngeri și Câini” sau „Visus”, toate premiate la concursuri de gen.

Povestirea scrisă în 1983 a dezvoltat-o de-a lungul anilor la stadiul de nuvelă și a publicat-o prin forțe proprii în 2011 sub titlul ”Imman”. De-a lungul anilor a colaborat cu o serie de publicații online, cum ar fi Gazeta SF sauNautilus. În 2013 ajunge în finala organizată de HBO în colaborare cu TIFF cu scenariul „Înghețul”.

După ce a revizuit și extins volumul Imman, Liviu Surugiu l-a publicat în 2014 la Editura Tritonic sub titlul ”Atavic”.

Număr de vizualizări :1417


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro