spot_img

Festivalul Național de Poezie “Grigore Hagiu”, ediția a XXIII-a

În perioada 25 – 27 septembrie 2015, la Galați – Tg.Bujor, Societatea Scriitorilor “C.Negri” Galați, Reprezentanța Galați-Tecuci, Filiala Iași U.S.R, Revista de Cultură “Porto Franco”, Asociația Revistelor, Publicațiilor și Editurilor din România –ARPE, Universitatea “Apollonia” Iași, în colaborare cu: Primăria și Consiliul Local Galați, Primăria Orașului Tg.Bujor, Muzeul Județean de Istorie, Biblioteca orășenească Tg.Bujor vă așteaptă la Festivalul Național de Poezie “Grigore Hagiu”, ediția a XXIII-a. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul evenimentului.

Vineri 25 septembrie 2015, Galați

– ora 17.30 Statuia M.Eminescu, în Parcul Central “M.Eminescu” – omagiu poetului: recital de poezie susținut de scriitorii invitați

– ora 18.00 Galeriile de Artă, recital poetic: “Poeții, Dunărea și toamna”

– ora 19.00 Casa Serfiotti, Str.Domnească: Seara Artelor

* Lansări de carte și reviste:

– “Alte sonete” de Grigore Hagiu (Ed.Tipo, Moldova)

– “Memoria lui Femios III” de Sterian Vicol (Ed.Junimea, Iași)

– “Despre cum nu am ratat o literatură grozavă” de Angela Baciu (Ed.Junimea, Iași)

– “Licarul stelelor în iarbă” de Ioan V.Maftei (Ed.Timpul, Iași)

– Prezentarea Revistei “Porto Franco”, “Carmina Balcanica”, Antologia Festivalului de Poezie “Balcanica” Brăila, 2015, ș.a.

– ora 20.00 Spectacol extraordinar de muzică și poezie oferit de Trupa ”Anton Pann” din București – invitați speciali.

Moderatori: Sterian Vicol și Angela Baciu

Sâmbătă, 26 septembrie 2015, Tg.Bujor și Galați

– ora 08.00 plecare din Galați

– ora 10.00, Biserica “Adormirea Maicii Domnului”

– ora 11.30 Biblioteca “Grigore Hagiu”: evocări, amintiri, expoziție de carte, lansări:

* “Alte sonete” de Grigore Hagiu (Ed.Tipo, Moldova)

* “Memoria lui Femios III” de Sterian Vicol (Ed.Junimea, Iași)

* “Despre cum nu am ratat o literatură grozavă” de Angela Baciu (Ed.Junimea, Iași)

* “Licărul stelelor în iarbă” de Ioan V.Maftei (Ed.Timpul, Iași)

* Prezentarea Revistei “Porto Franco”, “Carmina Balcanica”, Antologia Festivalului de Poezie “Balcanica” Brăila, 2015, ș.a.

– lecture poetice

– ora 12.30 Decernarea Premiului “Cartea Anului” oferit de Primărie și Premiul pentru Manuscris oferit de Universitatea “Apollonia”

– ora 13.00 Vizitarea Casei Memoriale “Grigore Hagiu” și “Eremia Grigorescu”

– ora 13.30 vizită la Școala Gimnazială “Grigore Hagiu” – întâlnire cu profesori și elevi, amintiri, autografe, dialoguri între generații, ș.a.

* Lansarea volumui “Alte sonete” de Grigore Hagiu

* Decernarea diplomelor “Prietenii lui Grig”

* Spectacol de muzică și poezie “Toamna Poetului” susținut de elevii și cadrele didactice ale Școlii “Grigore Hagiu”

– ora 18.00 Librăria “Donaris”, Str.Bălcescu, Galați

– lansări de cărți și reviste

– lansarea cărților: “Un uomo universale: Ion Biberi” de Mihaela Albu

“Labirintul cărților”, vol.II de Mihaela Albu

“Discursuri îndrăgostite” (poeme) de Dan Anghelescu

Statuia M.Eminescu – Parcul central “Eminescu”: recital omagial cu actori și invitați din Galați și din țară.

Duminică, 27 septembrie 2015, Galați

– ora 09.00, Casa Cuza

* Colocviul “Generația ‘60” – în amintirea contemporanilor

* Dialoguri poetice cu participarea scriitorilor prezenți

* Decernarea Premiilor pentru grupaje de versuri oferite de reviste literare din țară

Ora 11.00 Pelerinaj cultural

Încheierea manifestărilor

Moderator: Sterian Vicol

Director, coordonator program: Sterian Vicol – scriitor, Președintele Societății Scriitorilor “C.Negri”, Redactor Sef Revista “Porto Franco”

PR Festival: Angela Baciu – scriitor, redactor colaborator Revista “Porto Franco”

Mulțumiri:

Societatea Scriitorilor “C.Negri” Galați, Reprezentanța Galați-Tecuci, Filiala Iași U.S.R, Revista de Cultură “Porto Franco”, Asociația Revistelor, Publicațiilor și Editurilor din România –ARPE,Universitatea “Apollonia” Iași, Primăria și Consiliul Local Galați, Primăria Orașului Tg.Bujor, Muzeul Județean de Istorie, Biblioteca orășenească Tg.Bujor, Casa Serfiotti (domnului Marcel Capris), Librăria “Donaris”, Agenția de Turism “Topmirali Prest SRL” Galați (domnului G.Suman), Restaurant “Royal”, editura “Sinteze – Grafprint”, colegilor din mass-media, ș.a.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508