Expoziția ”Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate” s-a prelungit

sept. 2nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Expoziția „Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate” deschisă la 1 iulie 2015, s-a prelungit până la data de 20 septembrie 2015, la Palatul Suţu, sediul Muzeului Municipiului Bucureşti. Programul de vizitare este de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00 18:00.

A doua ediţie a Salonului BD – „Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”, reuneşte o colecţie de benzi desenate dedicate Bucureştiului, desene realizate începând cu anii 1890 până în prezent, peste 60 de imagini de arhivă, unele expuse pentru prima dată. La salon sunt expuse și zeci de jucarii din anii ’60 pina in anii ’80!

O premieră a salonului este „Legenda lui Bucur” în benzi desenate, autor Mihai I. Grăjdeanu, care aduce un concept nou în peisajul muzeistic contemporan din România: bandă desenată în expoziţiile temporare şi permanente ale muzeelor, subiectul mai sus menţionat făcând parte acum din expoziţia permanentă a Muzeului Municipiului Bucureşti.

Invitaţii Salonului BD sunt: Muzeul Benzii Desenate (Alexandru Ciubotariu) şi Asociaţia Muzeul Jucăriilor (ing. Cristian Dumitru).

Conceptul acestui salon aparţine istoricului dr. Adrian Majuru şi autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.

Număr de vizualizări :1049


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro