ÉLÉVATION prezintă portretele atipice a 22 de artiști români

sept. 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 1 octombrie 2015, ora 18:00, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București în parteneriat cu Institutul Francez vă invită la deschiderea oficială a expoziției de fotografie ÉLÉVATION, care va avea loc la Sala Coloanelor din ARCUB-Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90).

Realizat de Pascal Gravot Haeberli şi Franz Galo, proiectul reunește portretele atipice a 22 de artiști români care s-au lăsat fotografiați în „stare de levitație”. Ion Bârlădeanu, Ioana Ciocan, Gabriela Culic, Ioana Sisea și RomanTolici sunt doar câțiva dintre artiștii care au acceptat provocarea de a „sări în aer” în atelier, înconjurați de pânze, pensule și culori. Astfel, ei se eliberează de controlul asupra corpului și ne dezvăluie o instanță profundă a personalității lor.

„Pascal Gravot Haeberli şi Franz Galo nu numai că observă diferit artistul fotografiat, dar îl trăiesc, îi simt omenescul, îl găsesc şi ni-l arată în cea mai dezbrăcată ipostază a lui – sărind spre cer cu ochii închişi. Cei doi ne arată atât de simplu, parcă spunându-ne: iată, e chiar în faţa voastră, e chiar artistul, aşa cum este el tot timpul, reuşind să dizolve în noi un locşor foarte bine ascuns al acestei taine pe pământ – micul creator.” – Adrian Buga, critic de artă

Totodată, ÉLÉVATION aduce în prim-plan locuri inedite din București pe care cei 22 de artiști le-au ales ca reprezentative pentru personalitatea lor și le-au descris cu sinceritate. Cuvinte cheie extrase din aceste prezentări au fost turnate în formă 3D și suspendate în sala de expoziție pentru a-i însoți pe vizitatori în călătoria prin universul intim al artiștilor.

ÉLÉVATION face parte din proiectul Bucharest Art Tool prin care Pascal Gravot Haeberli şi Franz Galo au început să exploreze scena artistică a Capitalei în urmă cu 3 ani. Astfel, orașul se alătură altor două metropole efervescente – Tokyo și Rio de Janeiro – al căror mediu creator poate fi investigat în comunitățile online Tokyo Art Tool și Rio Art Tool.

Biografii

Pascal Gravot Haeberli s-a născut în Bretania, Franța. A studiat și a lucrat în țări diferite printre care Franța, Ungaria, Italia, Canada, Guatemala, Uzbekistan și Japonia. Din 2012 locuiește în București și explorează scena artistică prin fotografie.

Expoziții

2011, Perception and Identity – Makii Masaru Gallery – Tokyo, Japonia

2012, Komuniko – Yellow Cube Galler y – Tokyo, Japonia

2012,Time passing by – Nomadica Gallery –Tokyo, Japonia

2012, Lycée Francais – Art Event – Tokyo, Japonia

2012, Par ticipare la creații tematice pentru instituții – Tokyo, Japonia

Website:

pascalgravot.wix.com/nomadart

pascalgravot.wix.com/home# http://vimeo.com/31233721

Franz Galo este un artist francez, născut în 1981, care trăiește și lucrează în Paris și București. Este interesat de scris, fotografie, desen, colaj și pictură, dar și de cinematografie și video-reportaje. În 2014, a câștigat Premiul Pentru Cel Mai Bun Scurt Metraj, cu filmul „Krk”, la Festivalul Internațional de la Pontault-Combault, Franța. În prezent, realizează un reportaj despre artiștii Marian și Victoria Zidaru, pe care i-a întâlnit grație proiectului ÉLÉVATION.

Expoziții

2015, Krk în cadrul expoziției Fețele hiperconectivității, Palatul Mogoșoaia

2014, În Câmp Electric (expoziție de grup), picturi, Teatrul Odeon

2014, Disimulări, video cu Ioana Sisea, Galeria Galateea

2013, La Fessée (expoziție de grup), colaje, Territori, Paris

2013, Vivre après la mort (expoziție de grup), colaje, Territori, Paris

Website: www.franzgalo.com

ÉLÉVATION face parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Expoziția este deschisă în perioada 01-31.10.2015.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului Festival Internaţional de Jazz din Capitală – Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică – Bucharest Music Film Festival, al Festivalului Internațional al Luminii –  Spotlight on Bucharest.

Parteneri instituționali: Ambasada Franței, Ambasada Elveției, Institutul Francez, Institutul Cultural Român.

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, Oitzarisme, FOTO4all Magazine, REGARD, Le Petit Journal.

Parteneri media online: port.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, psnews.ro.

Sponsori: Imprimeria Arta Grafica, Square Media, EPSON, Vellant, Axpo, Holcim, Nestle, Novartis, Fidexpert, Geberit, KPMG, Roche.

Număr de vizualizări :712


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro