Conferința de parenting ”Echilibrul dintre limite și libertate”

sept. 24th, 2015 | By | Category: Postcard

Joi, 1 octombrie 2015, între orele 18:30 – 21:30, la Hotel Parliament (str. Izvor, nr. 106), Editura Herald vă invită la conferința de parenting, „Echilibrul dintre limite și libertate”, susținută de Oana Popa.

Viața de părinte poate fi foarte grea uneori. Copiii ne provoacă în permanență să ne depășim limitele făcând slalom printre toate responsabilitățile, grijile, durerile și temerile pe care le trăim îndeplinind acest rol. Părinți fiind, ne simțim de multe ori depășiți atunci când copiii sunt bolnavi, triști, furioși sau speriați, nu ascultă, nu își fac temele, se joacă prea mult timp la calculator sau refuză să ne vorbească.

Soluția nu este într-o rețetă, ci într-un fel de a fi!

Există un set de abilități pe care este bine să și le dezvolte un părinte.

Aceste abilități îl ajută să facă saltul de la un părinte plin de griji și probleme către un părinte echilibrat, împăcat cu sine și fericit, care se descurcă în toate situațiile de viață, indiferent de vârsta copilului său.

“Atunci când am descoperit aceste abilităţi mi-am dorit să le împărtăşesc tuturor parinţilor din România. Pentru că sunt foarte simple şi pentru că atunci cand sunt exersate o perioadă de timp, pot face minuni în relaţiile noastre. De aceea lucrez acum cu părinţi, copii şi profesori. Intenţia mea este aceea de a-i susţine pe fiecare dintre ei pentru a fi fericiţi, împliniţi, puternici şi încrezători şi pentru a evita durerea si frustrarea pe care le aduce necunoaşterea de sine.”  – Oana Popa, life coach si trainer de parenting.

Această conferință este pentru tine, dacă:

– te-ai săturat să ii spui de zeci de ori același lucru și să nu fii ascultat;

– nu știi cum să îți păstrezi calmul, să nu țipi și să nu pedepsești în clipele când copilul tău țipă, plânge și face doar ce vrea el;

– ești îngrijorat pentru că ai un copil fricos sau timid, care își face foarte greu prieteni și nu are încredere în el;

– bunicii îl răsfață prea mult și distrug toată disciplina pe care vrei tu să o impui;

– nu reușești să afli ce face la grădiniță sau la școală, pentru că nu vrea să îți spună nimic;

– nu poți stabili reguli pe care să le respecte, indiferent cât de multe pedepse sau recompense folosești;

– în cazul în care ai mai mulți copii, te simți depășit de certurile și bătăile lor zilnice, pe care încerci degeaba să le oprești;

– nu reuşeşti să te înţelegi cu educatoarea, învăţătoarea sau profesorii copilului tău;

– esti nemulţumit de modul în care copilul tău priveşte şcoala;

– relația cu partenerul sau partenera ta de viață este din ce în ce mai tensionată;

– tu şi partenerul/partenera ta de viaţă aveţi păreri foarte diferite în ceea ce priveşte educaţia copiilor şi aveti foarte multe discuţii din acest motiv;

– te simti foarte obosit/ă si nu vezi nici o șansă să te odihnești în perioada următoare;

– petreci prea puțin timp cu copilul tău şi atunci nu reuşeşti să te apropii de el;

– eşti părinte singur iar acest lucru aduce in viaţa ta foarte multă frustrare.

În cadrul acestei conferințe vei afla:

– cum să gestionezi situaţiile de criză ale copilului şi cum să îl ajuţi să treacă peste frustrare;

– cum să elimini tensiunile din familie, apărute din cauza stresului şi oboselii de după o zi de lucru sau de şcoală;

– cum să comunici cu copilul atunci când are emoţii puternice sau când îl doare ceva;

– cum să eviţi certurile şi supărările;

– cum să găseşti un echilibru între rolurile pe care le ai în familie;

– cum să îţi găseşti echilibrul emoţional în orice situaţie (mai ales atunci când copilul este bolnav şi are cea mai mare nevoie de tine).

De asemenea, vei afla şi:

– când şi cum se formează stima de sine a copilului;

– care sunt acele mesaje care îţi asigură o comunicare excelentă cu copilul tău;

– ce emoţii ascund întrebările şi cererile copilului tău;

– cum să devii prietenul de încredere al copilului tău;

– ce să faci când copilul este timid sau violent;

– ce să faci când copilul minte sau este prea visător.

Cine va susține această conferință?

Oana Popa este life&business coach, specializată în relațiile de cuplu și în  coaching-ul emoțional pentru copii și adulți, de către Institutul Gottman din Statele Unite. Are o experiență mare în antreprenoriat (a înființat și condus 4 companii) și pasiunea pentru relațiile dintre oameni a adus-o pe acest drum al dezvoltării personale. În prezent, ea organizează cursuri și workshop-uri utile în parenting și în relațiile de cuplu. Oana este coach în cadrul proiectului : “Zburd – Educație prin coaching”, fondator al clubului pentru părinți și copii “ Așii Veseliei” (www.asiiveseliei.ro ) și al blogului www.copiiminunati.ro. Îşi doreşte să aibă un impact major pozitiv în viaţa tuturor copiilor din România. Este mamă a doi copii, unul de 18 ani şi unul de 11 ani.

“ Este păcat să aflăm abia când suntem adulţi lucruri pe care, dacă le-am fi aflat în copilărie, viaţa noastră ar fi fost mult mai simplă şi mai fericită! Sunt convinsă că putem avea relaţii mult mai armonioase şi putem creşte copii mult mai încrezători, puternici şi iubitori, dacă ştim şi aplicăm câteva lucruri simple şi suntem conştienţi de emoţiile noastre.”

Este semnatară “GHIDULUI DE SUPRAVIEŢUIRE PENTRU PĂRINŢI”, un manual foarte util pentru părinţi şi viitori părinţi pe care îl poţi achiziţiona la conferinţă la preţul promoţional de 99 ron în loc de 149 ron.

Preţul conferinţei este 60 ron dacă achiţi în contul primit pe email sau 70 ron dacă achiţi la faţa locului.

Toate persoanele prezente la eveniment vor primi GRATUIT, pe mail, Ghidul „Care sunt factorii care duc la o relaţie dăunătoare cu copilul tău?”

Dacă îţi doreşti să te înscrii la conferinţă, completează formularul de înregistrare:

evoluamimpreuna.ro/evenimente/echilibrul-dintre-limite-si-libertate-cum-sa-construiesti-o-relatie-sanatoasa-cu-copilul-tau-conferinta-sustinuta-de-oana-popa-1-octombrie-bucuresti/

Număr de vizualizări :956


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro