Colocviul CAESAR ”Bucureşti – Capitală Europeană”

sept. 8th, 2015 | By | Category: Postcard

Miercuri, 9 septembrie 2015, Fundaţia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români), în colaborare cu GEA Strategy & Consulting, organizează la Athénée Palace Hilton Colocviul cu tema „Bucureşti – Capitală Europeană”.

Context. În ciuda potenţialului ridicat de dezvoltare şi a rolului său regional, capitala României s-a dezvoltat cu mult sub aşteptări în ultimii 25 de ani. Provocările actuale continuă să fie majore, atât pe plan economic şi social, cât şi administrativ.

Desfăşurare. Colocviul CAESAR „Bucureşti – Capitală Europeană” va fi unul interactiv, cu implicarea unor actori esențiali din mediul public, neguvernamental și privat, care vor colabora pentru pregătirea unor propuneri concrete de dezvoltare a Bucureştiului pe termen mediu şi lung. Evenimentul se va desfășura  în formula a trei grupuri de lucru ce vor avea ca teme de dezbatere: Bucureştiul Competitiv, Bucureştiul Conectat și Bucureştiul Eficient. La finalul Colocviului, Fundația CAESAR va prezenta un raport public cu 10 soluţii pentru o nouă viziune de dezvoltare a Bucureștiului.

Scopul proiectului este (re)aducerea în atenţia factorilor de decizie şi a opiniei publice a potenţialului de dezvoltare durabilă a Bucureştiului, nu doar pentru locuitorii capitalei, ci pentru toți cetățenii României. Fundația CAESAR vizează promovarea unei noi viziuni pentru Bucureștiul de mâine: o capitală europeană modernă, cu cetățeni implicați în comunitate și oportunități economice pe măsura potențialului lor.

Participanţi. Printre participanţi se vor număra decidenţi ai mediului public, reprezentanţi ai societăţii civile, experţi în dezvoltare urbană, sustenabilitate şi ‘smart cities’ și reprezentanţi ai mediului privat.

Colocviile CAESAR sunt conferinţe pe subiecte esențiale pentru dezvoltarea României.

Parteneri media: Agerpres, Ziare.com, Adevărul, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Internaţional.

Un proiect susținut de Q Magazine.

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR) reprezintă un institut de cercetare românesc cu prezenţă globală, care reuneşte sub egida CAESAR experţi din întreaga lume selectaţi pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academică şi profesională.

Fundația CAESAR este o comunitate de experţi, un laborator de idei şi o platformă de acţiune civică pentru dezvoltarea economică şi consolidarea democratică a României. Pe baza acestor cunoştinţe şi experienţe globale, CAESAR promovează prin platforma proprie de acţiune civică, politici de dezvoltare la nivel local, regional şi naţional.

GEA Strategy & Consulting este o companie privată cu capital integral românesc, înfiinţată în anul 2006 din dorinţa de a oferi sprijin şi expertiză instituţiilor publice şi companiilor din România, în încercarea de a construi o economie şi o societate capabilă să îndeplinească standardele europene. Compania oferă servicii de consultanţă strategică şi de dezvoltare pentru administraţia publică centrală şi locală, precum şi pentru mediul de afaceri autohton.

Număr de vizualizări :1131


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro