Atelierele ”Fii bine cu tine în cuplu”, la Cărtureşti-Verona

sept. 21st, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 23-25 septembrie 2015, la Cărtureşti-Verona, va avea loc evenimentul ”Fii bine cu tine în cuplu”. Editura Trei te invită să găsești nu neapărat răspunsuri de-a gata, cât căi personale pentru a-ți pune întrebările adecvate și a găsi pe cont propriu soluțiile care ți se potrivesc. Atelierele se vor desfășura începând cu ora 18.30. Evenimentele sunt organizate de ISTT în colaborare cu Editura Trei.  Intrarea la evenimente este liberă.

Ai nevoie de o „trusă” cu instrumente, pentru a croi sau a ajusta relaţia de cuplu? Ai vrea să îmbunătăţeşti felul în care te raportezi la cei din familie sau la colegii de serviciu? Ţi-e teamă să dai curs unor relaţii mai intime, ca să nu devii prea vulnerabil? Vrei să înţelegi de ce o relaţie care mergea strună s-a frânt parcă „din senin”?

Vino la Cărtureşti-Verona şi intră în dialog cu trei psihoterapeute experimentate din echipa Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT). Află tot ce voiai să ştii despre îmbunătăţirea relaţiilor şi vindecarea rănilor din trecut, participând la atelierele din ”Fii bine cu tine în cuplu”.

PROGRAM EVENIMENTE – Librăria Cărtureşti Verona / Bucureşti

Dată: 23 septembrie (miercuri) – ora 18.30

Roxana Agafiţei – Busola drumeţiei în doi: ce ne ghidează, ce ne înstrăinează.

„Dacă ceva funcţioneză, fă mai mult! Dacă ceva nu funcţionează, fă ceva diferit!” Sunt două principii foarte simple, dar atât de greu de pus în practică, mai ales când vorbim despre relaţii. Anumite obiceiuri, credinţe, atitudini sau cuvinte pot creşte şi susţine relaţia, după cum altele o pot eroda. Te invităm să vorbim despre ele, să demontăm mituri, să folosim informaţii venite din cercetările de calitate şi să reflectăm, fiecare, la propria relaţie: continuăm cu ce facem deja sau încercăm (îndrăznim) ceva diferit?

Despre invitat: Roxana Agafiţei este psihoterapeut, membru al ISTT, susţinător pasionat al ideii că „acolo unde apar probleme, se ivesc întotdeauna şi soluţii”. Ca om şi profesionist, crede că faptul de a putea privi la propriile traume şi de a îmbrăţişa vulnerabilităţile personale este ceea ce îi face pe oameni să fie în mod real puternici, oferindu-şi astfel şansa la o viaţă fericită, cu sens, şi la relaţii sănătoase.

Dată: 24 septembrie (joi) – ora 18.30

Adela Mihalcea: Cât de departe este aproape? Cum depăşeşti teama de intimitate.

Intimitatea este una dintre cele mai frumoase experienţe pe care o putem avea cu altcineva. Nimic nu se compară cu posibilitatea de a împărtăşi cele mai profunde gânduri şi sentimente cu celălalt, de a ne arăta pe deplin, pentru a fi văzuţi şi cunoscuţi. Totuşi, de multe ori, teama este mai mare, ne blochează, ne face să ne retragem, să tăcem şi să lăsăm privirea în jos. Şi, cu cât ne dorim mai tare să ne apropiem, cu atât ne îndepărtăm mai mult. Putem ieşi din acest impas ca să ajungem să ne bucurăm de o intimitate reală care, uneori, poate rămâne doar la stadiul de vis?

Despre invitat: Adela Mihalcea este psihoterapeut format în terapii scurte centrate pe resurse şi soluţii. Curiozitatea de a descoperi noi faţete ale personalităţii umane au făcut-o să fie interesată de diverse abordări terapeutice (experienţială, narativă, transgenerațională), dar cel mai mult a fost fascinată de terapia traumei, abordare care oferă posibilitatea de a ne regăsi acea parte a propriei identităţi ce a fost pierdută sau uitată în urmă unei experienţe traumatice.

Dată: 25 septembrie (vineri) – ora 18.30

Diana Vasile: Din senin… Se întâmplă tot felul de lucruri într-o relaţie, aparent din senin: ne întâlnim, apare chimia, se iţesc conflictele, se rezolvă disensiunile… Uneori, tot din senin, dispare chimia, dispar conflictele şi se dizolvă şi relaţia! Sau, spun unii învăţaţi, fii „zen” şi vei găsi soluţii la toate problemele! Aşa că m-am gândit să explorăm împreună seninul şi să ne luminăm… Ce este, cum se manifestă, cum îl păstrăm, cum lucrează pentru noi!

Despre invitat: Diana Vasile este psihoterapeut şi conferenţiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucureşti şi la Universitatea din Bucureşti. Interesul său se centrează pe reechilibrarea psihică şi dezvoltarea personală a celor care au trăit experienţe stresante şi traumatizante. În ultimii 8 ani a obţinut o înţelegere profundă şi o îmbinare originală a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relaţii şi familie, a terapiilor scurte şi a metodei constelarii intenţiei.

Mai multe detalii despre lectorii ”Fii bine cu tine în cuplu” puteţi afla de pe site-ul www.psihotrauma.ro .

Număr de vizualizări :993


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro