„Impresii din Copilărie“ – expoziție de pictură Dorin Coltofeanu

sept. 2nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 8 septembrie 2015, la orele 19:00, în spațiul expozițional Symposium de la Biblioteca Națională a României va avea loc vernisajul expoziției personale „Impresii din Copilărie“ a pictorului Dorin Coltofeanu, eveniment organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român. Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 septembrie –30 septembrie 2015, de luni până vineri, între orele 9:00 și 18:00, Biblioteca Națională a României, spațiul expozițional Symposium, Bdul. Unirii nr. 22, București.

Expoziția cuprinde 40 de lucrări de pictură, printre care și o serie de 10 lucrări care povestesc în imagini de basm cele 10 părți ale Suitei pentru vioară și pian „Impresii din Copilărie“ de George Enescu: „Lăutarul“, „Bătrânul cerşetor“, „Pârâiaşul din fundul grădinii“, „Pasărea din colivie şi cucul din perete“, „Cântec de leagăn“, „Greierul“, „Luna prin fereastră“, „Vântul în horn“, „Furtună în noapte“, „Răsărit de soare“.

„(…) Pictura lui Dorin Coltofeanu transmite puritate, solemnitate, linişte. Din culorile diafane, aproape transparente transpuse pe pânză ia naştere o lume onirică, cu mult mister, dar guvernată de o perfectă ordine.“ – Corneliu Antim

La vernisaj vor lua cuvântul Corneliu Antim, critic de artă, și Maria Pașc, curatorul expoziției. În preambul, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea „Impresii din Copilărie“ de George Enescu.

Evenimentul expozițional „Impresii din Copilărie“ este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Programul „Bucureștiul Creativ“, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“.

În 2015, evenimentele tematice din cadrul Programului Bucureștiul Creativ pornesc de la compoziția„Impresii din copilărie” de George Enescu. Au fost încurajate abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire a lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative, fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire. Pe lângă aceste evenimente tematice, organizate în urma unui apel de proiecte, pe aceeași hartă a Bucureștiului transformat de magia Festivalului Enescu intră și o serie de evenimente care au loc în piețe, inclusiv Piața Festivalului, în galerii de artă, precum și în alte săli de spectacol.

www.contemporanii.org

facebook.com/contemporanii

Număr de vizualizări :1042


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro