„Few Were Happy with their Condition“, expoziție de artă românească la Dresda

sept. 4th, 2015 | By | Category: Proiecte

În perioada 9 septembrie -17 octombrie 2015, la Dresda, în Germania, va fi deschisă expoziția de fotografii, video și film „Few Were Happy with their Condition“ (Puțini erau fericiți cu condiția lor), expoziţie care cuprinde lucrări realizate de artiști vizuali din România. Ciprian Mureșan, Dan Acostioaie, Jozsef Bartha, Alexandra Croitoru, Cristina David, Monotremu, Claudiu Cobilanschi, Vlad Nanca, Bogdan Gîrbovan, Ștefan Sava, Alex Mirutziu, Ștefan Constantinescu, Irina Botea, Mircea Nicolae, Dragos Alexandrescu și Cristi Pogăcean reflectă, prin creațiile reunite în expoziția curatoriată de Olga Ștefan, viața din România de după 1989. Evenimentul va avea loc la Motorenhalle.
Din imaginile statice sau filmate prezentate transpar atât nevoia de acțiune și urgența expresiei, cât și tehnologia și preocupările din această perioadă marcată deopotrivă de speranțe și dezamăgiri. Artiștii expozanți, activi de la finele anilor 1990 sau de la începutul anilor 2000, sunt preocupați de climatul politic și social, de moștenirea întunecată a trecutului și de contradicțiile prezentului, dar și de propriul lor istoric și de condiția general-umană.
În cadrul acestei expozitii, pe 9 septembrie va avea loc o masă rotundă moderată de Olga Ștefan, de la ora 18:00, la care vor participa Mircea Nicolae, Alexandra Croitoru, si Vlad Nanca.

Evenimentul este organizat cu sprijinul ICR.

Număr de vizualizări :1311


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro