”Plagiatul ca stare a națiunii”, dezbatere la București

sept. 4th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marţi, 8 septembrie 2015, de la ora 17. 00 la sediul Grupului pentru Dialog Social (Calea Victoriei nr. 120, București) va avea loc o dezbatere cu tema ”Plagiatul ca stare a națiunii”. Moderatori: profesor Gabriel Liiceanu și profesor Mircea Dumitru. Evenimentul este organizat de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22.

Plagiatul doctoral a devenit epidemic în România. În premieră mondială, în țara noastră, doctori cu lucrări plagiate au devenit conducători ai unor lucrări de doctorat la rândul lor plagiate.
În premieră mondială, în țara noastră, instituțiile și comisiile de etică chemate să sancționeze furtul intelectual îl acoperă și îl cauționează. În premieră mondială, în țara noastră, furtul academic, și nu integritatea morală și profesională cerută demnitarilor, caracterizează persoanele care ocupă funcții de conducere în instituțiile statului.
În loc să demisioneze ca impostori și să dispară de pe scena publică, aceștia se împăunează cu titluri obținute prin fraudă și, rămânând nesancționate, construiesc o lume așezată pe furt, șubrezesc viața morală a societății și ne surpă încrederea în viitorul țării.

Invitaţi:
Membri GDS, reprezentanți ai societății civile,
oameni de cultură, reprezentanţi mass-media

Detalii la gdsdialog@gmail.com

Număr de vizualizări :1041


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro