”Jazzulescu inspirat de Londra”, cu Judy Florescu și Ionuț Grama

sept. 9th, 2015 | By | Category: Eveniment

Luni, 14 septembrie 2015, la ora 20.00, ”Jazzulescu” aduce Londra pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu. Judy Florescu cântă melodii de pe două dintre albumele lui Amy Winehouse, iar actorul Ionuț Grama citește fragmente din ”Scene din viața provincială” de J. M Coetzee, Orele îndepărtate” de Kate Morton, ”Cum trăiesc morțiide Will Self, Am ceva să-ți spun de Hanif Kureishi, ”Adio, dar mai stau puțin” de Nick Hornby și ”Arlington Park” de Rachel Cusk.

Judy Florescu : În primăvara lui 2011 îmi cumpărasem bilet la concertul lui Amy Winehouse de la București. Eram fericită că o pot asculta live pe cea mai interesantă artistă a generației mele, singura ale cărei compoziții se potriveau perfect cu artiștii mei preferați de mic copil. La începtul verii concertul s-a anulat, iar în luna iulie am ajuns la Londra pentru a urma un curs de jurnalism. Pe 23 iulie se auzea muzica lui Amy în orice butic de haine sau cu mâncare în care intrai. Am aflat apoi seara că Amy, pe care eu îmi doream să o văd în concert din ce în ce mai mult, murise. Singurul lucru pe care l-am putut face a fost să merg la casa ei din Camden, unde am găsit zeci de fani care cântau piesele ei printre flori, lumânări, postere și desene cu Amy.

După decesul său, albumul Back to Black a devenit cel mai bine vândut album al secolului XXI din Marea Britanie. Amy Winehouse este singura artistă din lume care a câștigat 5 premii Grammy într-o singură seară, stabilind un nou record. A primit de asemenea un premiu Grammy post-mortem pentru duetul cu Tonny Bennett – Body and Soul.

Viața este un lucru bizar pentru că, deși nu voi mai ajunge niciodată la vreun concert de-ale sale, îmi doresc din toată inima să-i cânt piesele de pe cele 3 albume. Iar terasa Librăriei Humanitas de la Kretzulescu este un loc cu atât mai potrivit pentru a ne întâlni cu piese precum Valerie, Back to BlackStronger Than MeYou Know I’m No GoodI Heard Love is Blind sau You Sent Me Flying.

Pe Ionuț Grama îl vedem într-unul dintre cele mai longevive spectacole ale teatrului independent – Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, regizat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, care de 8 ani încoace sunt prezente la fiecare reprezentație a spectacolului alături de cei 4 actori din distribuție.

Tot la teatru îl putem vedea în spectacolele Orfani la Godot Cafe-Teatru, Cel mai frumos roman din lume la unteatru, Operele complet prescurtateale lui William Shakespeare în La Muse și De ce n-o facem în drum de la Teatrul Act.

De asemenea, poate fi văzut și în 13 producții de film, dintre care le menționăm pe următoarele: The Devil Inside și Wer în regia lui William Brent Bell,Closer to the Moon, scris și regizat de Nae Caranfil sau A Royal Christmas. În 2016 va avea rolul principal în filmul The House, în regia lui Michel Horațiu Bob.

În afară de teatru și film, Ionuț Grama este voice-over la filmele de animație și desenele animate.

Număr de vizualizări :1083


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro