”București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului”, programul săptămânii 28 septembrie – 4 octombrie 2015

sept. 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 15 iulie – 31 octombrie 2015, se desfășoară a treia parte a proiectului ”București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului”, intitulată ”Imaginarea Orașului”.  Implică-te direct la transformarea orașului! Alătură-te #bucuresti2021 și hai să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul pe care ni-l dorim! AgențiadeCarte.ro îți prezintă programul săptămânii 28 septembrie – 4 octombrie 2015.

Susține București2021 cu o fotografie!

Ne bucurăm când întâlnim susținători atât la Caravana București2021 cât și la Info Kiosk-ul de la ARCUB Gabroveni! Dacă vrei și tu un instantaneu cu rama București2021, te așteptăm oricând să ne vizitezi!

Te rugăm să share-uiești apoi fotografiile mai departe în social media, cu hashtag-ul #bucuresti2021.

În septembrie #bucuresti2021 a pregătit o serie nouă de proiecte și evenimente care să îți bucure sufletul. Iată câteva dintre ele, pe care recomandăm să le notezi în agendă:

La ARCUB Gabroveni

Intersecțiile de miercuri – 30 septembrie
Expoziția Elevation, o nouă perspectivă asupra scenei artistice bucureștene — 1-31 octombrie

Creative Est Festival — 13-16 octombrie

Miercuri, 30 septembrie | ora 19:00 | Intersecțiile de miercuri | ARCUB Gabroveni

Un oraş pe drumuri (3). Bio-Bucureştiul: oraşul din aproape în aproape şi de jos în sus

Invitat: Bogdan Ghiu

FB event: www.facebook.com/events/962066610502177/

Cea de a treia conferință susținută de Bogdan Ghiu în cadrul Intersecțiilor de miercuri propune spre reflecţie şi dezbatere câteva noţiuni practice precum: arhitectura performativă, bio-oraşul şi urbanitatea organică, noua teritorialitate şi oraşul neoliberal, încercând să arate că Bucureştiul (întru totul reprezentativ, prin asta, pentru întreaga Românie) nu are de luptat cu „externalităţile negative” ale unei modernităţi excesive, dar trebuie să se lămurească urgent, în mod public, în privinţa înseşi noţiunii de modernitate şi de modernizare: ce fel de modernizare pentru Bucureşti, de secol al XIX-lea, al XX-lea sau al XXI-lea?

Primele două conferințe au avut ca teme „Inconştientul locului şi memoria încorporată: Bucureştiul introspectiv” și „Scrierea şi citirea oraşului: pentru o ritmanaliză a oraşului Bucureşti”.

Conferința „Bio-Bucureştiul: oraşul din aproape în aproape şi de jos în sus” încheie astfel Intersecțiile de miercuri.

Joi – sâmbătă, 1-31 octombrie | orele 10:00 – 22:00 | Expoziția ÉLÉVATION. O nouă privire asupra scenei artistice din București.

Un proiect de Pascal Gravot Haeberli și Franz Galo | Sala Coloanelor, Lipscani, Gabroveni | ARCUB Gabroveni

Vernisaj:  joi, 1 octombrie, ora 18:00

FB event: www.facebook.com/events/1177516605598097/

„Valoarea unei sedinţe foto, prin care se urmăreşte descoperirea atelierului unui artist din Bucureşti, se construieşte nu numai pe opera artistului, ci și pe relația dintre creator și locul în care el creează. În atelierul fiecărui artist fotografii Pascal Gravot Haeberli (francez-elveţian) şi Franz Galo (francez), iniţiatorii proiectului, caută să descopere, printr-o analiză vizuală proprie, legături cât mai clare şi cât mai directe între noi, privitorii, şi „obiectul” privit.

Pentru Pascal Gravot Haeberli şi Franz Galo, „arta bucureşteană” nu are existenţă proprie; există doar douăzeci şi doi de artişti aleşi aleatoriu, pe care, întâmplător, destinul i-a surprins împreună, pe un segment de timp, în oraşul bătut pas cu pas. Tocmai de aceea trebuie să apreciem gestul celor doi, diferit de alte proiecte care au aceeaşi temă, căci autorii îşi propun, încă de la bun început, nu să dea verdicte asupra talentului şi importanţei artiștilor reuniți în catalog, ci să îi dea privitorului o viziune asupra modului în care acești artişti au putut să evolueze în cadrul unui oraş comun – Bucureştiul.

Trebuie să ne identificăm, trebuie să închidem ochii şi să levităm şi noi, aici unde totul e diferit: în fiecare fotografie, în fiecare artist, în fiecare ridicare, în fiecare joc al mâinilor, iar prin imersia în interior, colaborarea dintre staticul atelierului şi dansul eului, toate ne duc spre Ei, spre toţi cei douăzeci şi doi. Aici, în noi, viaţa lor interioară triumfă, în sfârşit, în poza noastră.” (Adrian Buga, București, 22 mai 2015)

Vino alături de noi!

Te interesează viața și cultura Bucureștiului? Cauți noi provocări sau o cale de a face ce-ți place? Îți dorești să contribui la regenerarea Bucureștiului și a sectorului său artistic și cultural?

Dacă ai niște timp liber, ne-ar plăcea să te avem aproape! Ca voluntar, ne vei ajuta să organizăm ateliere și evenimente, să dezvoltăm campanii de comunicare online și offline, să creăm materiale foto și video, texte și materiale de sinteză și multe, multe altele. Completează formularul de înscriere pe www.bucuresti2021.ro sau vino să facem cunoștintă  la Info Kiosk-ul de la ARCUB Gabroveni, Lipscani 84-90.

În plus, ARCUB Gabroveni este gazda unor transmisiuni săptămânale, ce se aud live la radio, la posturile partenere București FM, RFI și Radio Romania Cultural.

Lista evenimentelor și activităților este updatată în timp real pe site și în social media, iar la Info Kiosk-ul de la ARCUB Gabroveni echipa noastră îți va explica cum poți participa la cartografierea afectivă a trecutului și prezentului orașului. Împreună desenăm Bucureștiul!

Accesul la evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este gratuit.

Număr de vizualizări :860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro