”Artforest 2015”, la Sîngeorz-Băi

sept. 6th, 2015 | By | Category: Postcard

Complexul Muzeal Bistriţa – Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz- Băi şi Fundaţia de Artă Contemporană „Maxim” a organizat, în perioada 15 august – 5 septembrie 2015, ediţia a XXVI – a a Simpozionului internaţional de artă contemporană ”ARTFOREST- Ceramică 2015”. Curator: Maxim Dumitraș. Anul acesta, simpozionul a fost împărțit pe trei secțiuni: ceramică, landart și performance şi a fost realizat în parteneriat cu Ministerul Culturii. Artiştii invitaţi în acest simpozion:

Vlad Ciobanu, Georgiana Cozma, Emil Cassian Dumitraş, Nicolae Moldovan, Elisabeth Ochsenfeld şi Theo Pelmuş, artist de origine română din Canada, susţinut de Winnipeg Arts Council, Canada Council for the Arts şi Conseil des arts du Canada,. Acesta din urmă a susținut și un LIVE PERFORMANCE – PROGRAMING AND WIRELESS TECHNOLOGY KEN CAMPBELL în cadrul simpozionului.


Evenimentele au fost organizate la Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi din strada Republicii nr.68.

Vlad Ciobanu: sculptor, absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București, realizatorul mai multor lucrări monumentale, de for public. Present în diferite expoziții de grup, naționale și international, bienale, tabere de creație și simpozioane. Artist experimentat, Vlad Ciobanu a curatoriat mai multe proiecte artistice, cel mai recent fiind vorba despre Tabăra de scuptură de la Târgu Jiu, din cadrul Simpozionului ”Brâncușiana”, 2015.

Georgiana Cozma: artist vizual ceramist, absolventă a Universității de Arte din București, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România începând din 1998. Un artist cu multă experiență expozițională dar și organizatorică, fiind coordonatorul mai multor proiecte naționale și internaționale importante, de-a lungul timpului. De asemenea, prezentă la diferite simpozioane și tabere de creație din țară dar și din străinătate, cu lucrări vândute în mai multe țări.

Emil Cassian Dumitraș s-a născut la 22 august 1983, la Sângeorz-Băi.
În anul 2006 a absolvit Universitatea de Arte Plastice şi Design “Ion Andreescu” din Cluj, departamentul ceramică /sticlă/metal și în 2008 aabsolvit studiile de masterat la cu specializarea sculptură aceeași Universitate din Cluj.

Nicolae Moldovan este născut  in 23 iunie 1970, la  Bucuresti, a studiat Liceul de Arta “Nicolae Tonitza” (1988) si Academia de Arta “Nicolae Grigorescu” sectia Ceramica (1998).

Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din 2004

Din 1995 participa la expozitii in tara, organizate de U.A.P si nu numai, in muzee sau galerii precum: Galeriile3/4 – Teatrul National, Muzeul de Arta Timisoara, Galeria Orizont, Galerie Galateea, Muzeul de Arta Cluj, Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti” Mogosoaia, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni si altele. In strainatate, la Sofia-Bulgaria, Munchen-Germania, Incheon-Coreea , Ho si Min-Vietnam, Dusseldorf-Germania.

Elisabeth Ochsenfeld este un artist plastic și curator născut din parinti basarabeni refugiati la Timisoara, autoarea graficii albumului Cantofabule de Phoenix, cercetator la Academia de Stiinte din Heidelberg si fondator al Taberei Internationale de Arte Vizuale de la Gărâna.

Theo Pelmuș e un performance artist care a plecat din România în urmă cu 11 ani și trăiește în Winnipeg, Canada. A studiat pictura la Universitatea de Arte din București și are un masterat la Universitatea din Ottawa.

Număr de vizualizări :1635


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro