”Art Market Budapest”, cea mai mare expoziţie şi târg de artă din Europa de Est

sept. 1st, 2015 | By | Category: Eveniment

Între 8-11 octombrie 2015, se va organiza la Budapesta cea mai mare expoziţie şi târg de artă din Europa de Est, Art Market Budapest”, la Millenáris (Str. Kis Rókus nr. 16-20).

”Art Market Budapest” este lider de piaţă printre târgurile de artă din Europa de Est şi este cea mai mare expoziţie de artă din Ungaria. ”Art Market Budapest” şi-a propus să poziţioneze Budapesta şi Ungaria ca un nou centru de artă, să popularizeze pe plan internaţional valorile de artă ale Ungariei şi să prezinte într-o gamă cât mai largă activitatea artiştilor contemporani, a galeriilor şi instituţiilor de artă. Din 2014 Art Market Budapest şi-a propus ca prin secţiunea Art Photo Budapest să prezinte Budapesta ca fiind noua capitală fotografică a Europei şi să o facă cât mai atractivă pentru artişti şi pentru piaţa artistică din întreaga lume.

La ”Art Market Budapest”, care se organizează anual, participă în jur de 100 de expozanţi din peste 20 de ţări, având  în patru zile 24 de mii de vizitatori. Târgul şi expoziţia construită pe 6.000 de metri pătraţi, precum şi sculpturile gigantice prin pieţele şi parcurile Budapestei au asigurat o platformă de prezentare pentru 500 de artişti, iar organizatorii au completat programul Art Market Budapest cu peste 70 de programe şi prin alte locaţii ale Budapestei pe lângă locaţia principală, Millenáris.

În 2015 oraşul Berlin şi Asociaţia Galeriilor din Berlin au ales Budapesta, şi prin urmare Art Market Budapest, pentru a-şi prezenta programul „Art from Berlin”, care prezintă galeriile din Berlin cu sprijinul oraşului Berlin.

În 2015 ”Art Market Budapest” îşi uneşte forţele cu festivalul de artă contemporană ”Café Budapest”, care asigură o serie de concerte ce vor completa programul bogat al ”Art Market Budapest”, printre aceştia numărându-se Pink Martini, Neue Oper Wien, Sergey Krylov, Black Boksz Deance Company, Tallin Chamber Orchestra and Estonian Philharmonic Chamber Choir sau Lajkó Félix (şi alţii).

În 2015 invitatul de onoare al ”Art Market Budapest” va fi artistul francez de artă conceptuală Bernar Venet, al cărui grup de sculpturi monumentale din opt tone de oţel, intitulat Curbe dezordonate a fost recent expus în Budapesta.

În 2015 la ”Art Market Budapest” se vor prezenta trei galerii din România: Galeria de Artă Comtemporană Zorzini din Bucureşti, Galeria de Artă Pál Art din Miercurea Ciuc şi Galeria de Artă Intenaţională Angels, IAGA, din Cluj-Napoca.

Aplicaţiile pentru Art Market Budapest este deschisă şi se poate găsi pe:

www.artmarketbudapest.hu/content/_common/attachments/news/amb2015_applopen.jpg

Lista expozanţilor din 2015:

www.artmarketbudapest.hu/kiallitok

Mai multe informaţii găsiţi pe:

www.artmarketbudapest.hu

www.facebook.com/ArtMarketBudapest

Număr de vizualizări :1113


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro