Tu cum îți imaginezi Bucureștiul?

aug. 1st, 2015 | By | Category: Eveniment

După ce bucureștenii au oferit mărturii și povești personale despre București, în prima parte a proiectului, numită ”Memoria Orașului” și, apoi, au descoperit capitala, prin ”Explorare” (etapa a II-a), a treia parte a proiectului, intitulată „Imaginarea Orașului”, te invită să te implici direct la transformarea orașului. Alătură-te #bucuresti2021 și hai să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul pe care ni-l dorim! Lansarea oficială a avut loc pe 26 martie 2015, la Hanul Gabroveni, iar această a treia și ultima parte se desfășoară până la 31 octombrie 2015.

”București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului” este proiectul ce lansează oficial candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Gândit sub forma unei trilogii, programul pune Bucureștiul sub microscop, transformându-l atât în cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui  în generatori de conținut.

Program săptămâna 20 | 3 august – 9 august 2015

Vineri, 7 august | 18:00-22:00

Caravana București 2021, la festivalul Strada Armenească

Caută standul București2021 la festivalul Strada Armenească. Echipa te va aștepta cu informații interesante și inedite despre candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu ARCUB, Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 2, Guvernul României – Departamentul Pentru Relații Interetnice și Arhiepiscopia Bisericii Armene din România organizează în perioada 7-9 august 2015 cea de-a III-a ediție a Festivalului Strada Armenească, care va avea loc în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armenești, sediul Uniunii Armenilor din România, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean și Strada Armenească).

Festivalul Strada Armenească este un festival stradal prin care se doreşte promovarea culturii şi tradiţiei armeneşti. În perioada 7-9 august 2015, la cea de-a treia ediţie a festivalului, cultura armeană va fi prezentată într-un mod interactiv şi plăcut, adresându-se tuturor bucureştenilor şi celor din împrejurimi care îşi doresc să vadă Strada Armenească prinzând viaţă. În cadrul festivalului vor avea loc concerte de muzică tradiţională şi modernă, spectacole de dans, ateliere de caligrafie şi creaţie, acte de magie stradală şi multe alte activităţi recreative.

Sâmbătă și duminică, 8 și 9 august | 16:00 – 22:00

Caravana București 2021, la Summer Well

Summer Well va avea loc și în 2015 pe Domeniul Știrbey din Buftea, la 15 km de București, într-un parc amenajat pe mai bine de 25 de hectare de familiile boierești care l-au locuit de mai bine de două secole – Știrbei și Bibescu. Parcul a fost medernizat și dotat în anii recenți de proprietarii săi actuali, Bucharest Arena.

Zona principală a festivalului va fi Peluza Centrală, acolo unde este amplasată scena centrală a festivalului. În jurul lacului interior vor exista terase și zone de relaxare, iar pe malul Lacului Buftea va fi din nou Sunset Cafe. Vă așteptăm la Caravana București2021 în cadrul festivalului Summer Well.

Accesul la evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este gratuit.

Număr de vizualizări :1106


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro