Radio România, Radio Rai şi Radio Vaticana descoperă ”Calea Aradului – pe drumuri de frontieră”

aug. 27th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 28 august – 4 septembrie 2015, se va derula proiectul ”Calea Aradului – pe drumuri de frontieră”, acestuia alăturându-i-se în acest an şi Radio Vaticana, postul oficial al Sfântului Scaun. Proiectul este organizat în colaborare cu Ambasada Italiei la Bucureşti, care patronează această iniţiativă, alături de Comunitatea Italofonă de Radioteleviziune, dar şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, al Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad şi al Consulatului Onorific al Italiei la Arad.

După Drumul fagilor în Bucovina, realizat împreună cu Radio România în anul 2013, Radio Rai, serviciul public din Italia, revine în ţara noastră pentru o nouă serie de emisiuni, dedicate de această dată prezenţelor italiene şi patrimoniului cultural, istoric şi spiritual din vestul României, într-o regiune care constituie un model de dialog intercultural şi interconfesional în Europa.

Ca şi Drumul fagilor în Bucovina, care a fost dedicat mănăstirilor medievale din această regiune, incluse în patrimoniul UNESCO, proiectul Calea Aradului – pe drumuri de frontieră are ca model radiopelerinajele realizate de Radio Rai şi la care Radio România a participat începând cu 2012: La Via Francigena del Sud – Roma – Ierusalim, Via Tolosana – spre Santiago, pe drumul trubadurilor, La Francigena del Nord – Europa se îndreaptă, pe jos, spre Roma şi Il Cammino del Nord – spre Santiago de Compostela.

Jurnaliştii Radio România, Radio Rai şi Radio Vaticana vor prezenta ascultătorilor experienţele noii călătorii într-o regiune situată la confluenţa dintre centrul şi estul continentului european în care există numeroase aşezăminte de cult ortodoxe, catolice şi de alte confesiuni. Aici convieţuiesc de secole mai multe minorităţi cărora li s-a alăturat în ultimii 25 de ani o importantă comunitate italiană.

În acest radiopelerinaj jurnaliştii vor fi însoţiţi de directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti şi de un reprezentant al Ambasadei Italiei.

© foto Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad

Număr de vizualizări :1031


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro