Open call: scurtmetraje cu și despre dans

aug. 20th, 2015 | By | Category: Eveniment

Prima ediție a Festivalului Internațional de Film de Dans București (Bucharest International Dance Film Festival – BIDFF) va avea loc în perioada 6-8 noiembrie 2015 și este deschis scurtmetrajelor de dans. Astfel, regizorii, coregrafii, dansatorii și alți artiști sunt așteptați să aplice până la 15 septembrie 2015, pentru a participa la această primă ediție a competiției. În cadrul festivalului vor fi proiectate, de asemenea, și filme de lung metraj cu și despre dans, atât ficționale cât și documentare.

Potrivit organizatorilor, ”festivalul oferă o platformă pentru schimb de idei, experimente, filme abstracte și poetice, cu un concept puternic și o coregrafie realizată special pentru camera de filmat. Pe de altă parte, un interes special va fi manifestat față de filmele care documentează și prezintă dansul în context social, politic și geografic.”

Va fi acordat un premiu de o mie de euro precum și alte premii speciale.

Festivalul este finanțat de ARCUB (Centrul Cultural al Municipiului București) ca parte a proiectului ”Ești București”.

Pentru participare, completați online application

Cei care doresc să aplice trebuie să țină cont de următoarele:

BIDFF acceptă, pentru competiția internațională, doar scurtmetraje (ficțiune, documentar și animație). Filmele participante nu trebuie să aibă mai mult de 20 de minute.

Se poate participa și cu lungmetraje, ficțiune sau documentar, care vor fi proiectate într-un program special, nu în competiție.

Cerințe tehnice: format HD, rezoluție minimă de 1280 x 720.

Un aplicant poate participa cu cel mult două filme.

Filmele trebuie să fie produse sau lansate după 2013.

Participarea în competiție este gratuită.

Dacă vreți să susțineți un workshop în cadrul festivalului, descrieți pe scurt despre ce este vorba în rubrica potrivită din formularul de înscriere. Astfel de activități vor fi programate în zilele care vor precede proiecțiile de film.

Pentru mai multe informații, trimite-ți email la: tangajdance@gmail.com, cu subiectul: BIDFF info.

Direct link for application form

Număr de vizualizări :1159


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro