Mihai Trăistariu, Taraful din Clejani și Roxana Nemeș încing atmosfera la Callatis Fest 2015

aug. 11th, 2015 | By | Category: Eveniment

Între 11 și 16 august 2015, Callatis Fest 2015 celebrează 8 ani de la înființare printr-un super show de 6 seri: Callatis 18 ani – Callatis New Stars, Diaspora Talent Show, Dor de Callatis, Gala Premiilor de excelență Callatis, Triluri de zestre si Fusion Arts Day. Mihai Trăistariu, Taraful din Clejani și Roxana Nemeș sunt doar câteva din capetele de afiș care promit să încingă atmosfera la sărbătorirea „majoratului” festivalului Callatis din Mangalia. AgenţiadeCarte.ro este partenerul media al Festivalului Callatis Fest 2015 (producător general: Ada Vertan).

Începând de marți, 11 august 2015, și până duminică, 16 august 2015, binecunoscuta scenă va găzdui artiști în plină ascensiune, dar și nume deja consacrate printre care Mihai Trăistariu, Viorica și Ioniță împreună cu Taraful din Clejani, Giulia, Roxana Nemeș, Baroq, Station 4, Alyanna, Adora, Adriana Gavrilă, Soup Trip, Millenium, prezentări de modă marca FashionTV Romania și multe alte surprize.

Prima seară a festivalului, “Callatis 18 ani – Callatis New Stars”,  va reuni începând cu ora 21:00, artiști câștigători ai unor concursuri muzicale și promovați de casele de discuri: Giulia, Roxana Nemeș, Baroq (Alex Baroq), câștigătorul “Sibiu Jazz Festival” la 16 ani, Bianca, Station 4, Kate, Francesca, Gio, Dominique, Alyanna, Bianca Constantinescu, Adora, Karina, Diana Antonica și Sabrina Diacov. Seara se va încheia cu un recital Mihai Trăistariu și o prezentare de modă a FashionTV România.

Miercuri, 12 august 2015, începand tot cu ora 21:00, cea de-a doua seară a festivalului intitulată “Diaspora Talent Show” prezintă români talentați de peste hotare, acoperind astfel o vastă arie geografică: Irlanda, Germania, Italia, Suedia, Turcia. După ce va fi aleasă “Miss Mangalia”, atmosfera se va transforma într-una orientală, printr-un show incendiar de muzică și dans semnat Gazi Demirel.

“Dor de Callatis”, cea de-a treia seară de festival, este o seară dedicată muzicii populare, care aduce publicului iubitor de folclor patru ansambluri folclorice, între care și mult îndrăgitul ansamblu ”Bârzava” din Reșița cât și peste zece soliști tineri și consacrați din toate regiunile folclorice ale României. O voce cu un timbru unic, Anca Panțâru din Timișoara, va susține un minirecital. Momentul special al serii va fi reprezentat de prezentarea ii-ilor românești într-o prezentare de modă specială a FashionTV Romania.

Vineri, 14 august 2015, ora 21:00, Gala Premiilor Callatis are drept prilej recunoașterea valorilor din diferitele domenii ale vietii cultural-artistice, dar și sociale. Astfel printre laureații care vor urca pe scena în cea de-a patra seară a festivalului pentru a-și primi omagiile, se numără: actorul Mitică Popescu, Tică Darie – antreprenoriat social (Roșia Montană), Adrian Șonka – astronomie, Stela Popescu, Andrei Roșu – triatlon, locul 6 mondial, cei trei moți salvatori de vieți – responsabilitate socială, Corul de copii al Mangaliei-laureat a numeroase concursuri internaționale, Manfred-Dragon of Transylvania, pentru prima muzică dusă în spațiu de Centru European de Astronautică, și alții. Trofeele au fost create de renumitul (în SUA) sculptor de origine română, Patriciu Mateescu, cel care a donat Mangaliei în anul 1994 un monument eminescian. Una din surprizele serii este binecunoscutul Amedeo Bolohoi (Quatz) care vine special în România alături de trupa sa din Olanda pentru Callatis Fest 2015. Recitalul serii este asigurat de trupa Millenium, iar FashionTV România va desfăta publicul cu o colecție inedită de rochii de seară.

“Triluri de zestre” vor răsuna în portul turistic Mangalia sâmbătă 15 august, începând cu ora 21:00, dintre acestea evidențiindu-se ansamblul folcloric “Zestrea Branului” și melodia Fecioarei Maria – “Ruga”, în interpretarea lui Dragoș Bădoi. Petrecerea se va încheia tot în stil românesc cu un recital unic susținut de Viorica si Ioniță, alături de Taraful din Clejani.

Ultima seară a Callatis Fest 2015, Fusion Arts Day, aduce o îmbinare perfectă între operă și pop, latino și folclor autentic, modă și dans. Jhonny Alexandru, fiul Nicolei și al compozitorului Mihai Alexandru, îi va aduce un omagiu regretatului bariton Florin Dumitru Petre prin interpretarea unor arii celebre. Pe scenă vor mai urca Adriana Gavrila, Trupa Seven Eleven, Grupul Vouă, Oliver Popa si Olga Bălan. SoupTrip va susține un recital aparte, o fuziune între elemente vizuale și muzicale din folclorul mai multor popoare. Lasere și lumini de toate formele si culorile vor acompania și grafia sonoritățile celor șase artiști SoupTrip.

Callatis Fest 2015 va fi prezentat de actorii: Miruna Ionescu, gazda Popasurilor folclorice de la TVR2 și de Alexandru Bogdan, o prezență remarcabilă la Gala FESTCO 2015, prin imitarea extraordinară a lui Ion Caramitru. O prezență așteptată va fi binecunoscutul și îndrăgitul cuplu de prezentatori tv Oana Turcu și Cristian Brancu în seara Galei Premiilor Callatis.

Cele 6 seri ale Callatis Fest 2015 sunt completate de activități artistice care vor avea loc în Paradiso Club, începand cu ora 22.00 și până la ora 1.00,  cât și în alte puncte ale Municipiului Mangalia. Doi astronomi de la Astroclubul Bucuresti vor aduce stelele si inelele planetei Saturn mai aproape de iubitorii astrelor nopții, prin două instrumente astronomice profesionale. ”Eminescu, istoria unui portret” și ”Aer de București” vor beneficia de participarea excepționalei actrițe Ioana Crăciunescu dar și a talentatului poet Dan Mircea Cipariu. Tineri actori absolvenți UNATC vor delecta publicul în cadrul Galei Callatis Comedy ce va prezenta seară de seară comedii savuroase: Intrigantul, Cine e fazanul și A douăsprezecea noapte, la Casa de Cultura din Mangalia, între orele 19.00-21.00

Accesul publicului la Callatis Fest 2015 este gratuit.

Număr de vizualizări :1262


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro