Festivalul concurs ” Acustic Live Festival”, Reghin

aug. 10th, 2015 | By | Category: Postcard

În zilele de 24 și 25 octombrie 2015, la Casa de Cultură a Tineretului “G. Enescu” din Reghin, se va desfășura Acustic Live Festival, singurul festival concurs din România pentru promovarea  chitarei și a muzicii acustice live indiferent de genul muzical. Un eveniment artistic marca Silvan Stâncel în parteneriat cu Casa de Cultură a Tineretului “G. Enescu“ Reghin. AgențiadeCarte.ro vă prezintă regulamentul festivalului.

REGULAMENT ACUSTIC LIVE FESTIVAL

I.OBIECTIVUL ŞI SCOPUL FESTIVALULUI
“ACUSTIC LIVE FESTIVAL” reprezintă un eveniment cultural – artistic de promovare a chitarei în special, a muzicii live, a artiștilor compozitori și a creațiilor acestora, a interpreților, cantautori, instrumentiști acompaniatori sau soliști care susțin și practică chitara indiferent de stil sau gen muzical și indiferent de nivelul mediu sau avansat, profesionist sau amator, cunoscut sau necunoscut Marelui Public. Dorim descoperirea și promovarea celor talentați și pasionați de chitară.

Festivalul se desfășoară în oraşul Reghin din judeţul Mureș, în perioada 24 – 25 octombrie 2015, sub titulatura de ACUSTIC LIVE FESTIVAL la Casa de Cultură a Tineretului “G. Enescu”.

II. SECŢIUNI
– concurs: oricine dorește
– recital: conține recitaluri ale unor artiști consacrați

III. CONDIŢIE DE PARTICIPARE SECȚIUNEA CONCURS
– fără limită de vârstă
– se poate participa indiferent de stilul muzical abordat și în orice combinație atât vreme cât aceasta include în mod explicit chitara
– în formulă solo: indiferent de stilul muzical se va cânta obligatoriu la chitară dar nu exclusiv.
– în formulă de trupă (minim 2 persoane): indiferent de stilul muzical se va cânta obligatoriu la o chitară dar nu exclusiv.
– în cazul muzicii care conține și text se va cânta exclusiv în limba română
– exclusiv live, fără negative, fără înregistrări pe scenă.
– se pot înscrie cetățeni români sau străini
– concurenților li se asigură cazare, masă + 100 lei

IV. ÎNSCRIERI
Înscrierile pentru concurs se fac electronic începând cu data de 13 august 2015, trimițând la adresa de acusticlivefestival@yahoo.com până la data de 13 octombrie 2015 următoarele informații:

– nume, prenume concurent
– nume de scenă
– vârsta
– orașul
– o fotografie cât mai artistică în format jpg.
– numele celor 2 piese înscrie în concurs
– numele compozitorului, textierului celor 2 piese înscrise în concurs
– 2 piese înregistrate în format mp3 cu o durată de maxim 4 minute fiecare. Calitatea înregistrării nu contează însă poate influența procesul de selecție.
Obs.: în mod obligatoriu și indiferent de genul muzical abordat se înscriu în concurs 2 piese dintre care una creație proprie 100 % (muzică & text sau doar muzică dacă este piesă instrumentală) iar cea de a doua piesă poate să fie preluare (cover) sau tot creație proprie.
– informații de contact: telefon, email
– rider tehnic (a se specifica timpul necesar pentru probe sunet!)

– confirmarea înscrierii se face telefonic sau pe email.

V. PRESELECȚIE
– organizatorul realizează o preselecție pe baza documentelor trimise electronic. În urma preselecției vor intra în concurs doar persoanele preselectate.
– confirmarea trecerii etapei de preselecție se face telefonic sau pe email.

VI. JURIUL
– componența juriului este decisă de organizatori și conține persoane de specialitate
– se punctează pe baza notelor de la 1 la 10: prezența scenică, gradul de măiestrie instrumentală, gradul de măiestrie vocală, textul dacă este cazul, complexitatea compozițională, succesul la public (aplauze).
– deciziile juriului sunt inatacabile, nenegociabile, definitive.
– fiecare membru al juriului punctează în mod individual prestațiile artiștilor din concurs iar la final, pe baza punctajelor cumulate, se decid pozițiile câștigătoare. Aprecierile membrilor de juriu nu se negociază între membrii juriului, fiecare notând în mod individual.

VII. ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE
– zilele de festival sunt 24, 25 octombrie 2015
– festivalul începe pe data de 24 octombrie 2015 ora 18.00 cu secțiunea concurs iar de la ora 20.00 secțiunea recital și continuă zilnic după același calendar orar
– prezenta concurenţilor la Reghin se va face in ziua de 24 iulie 2015 ( pana in ora 12.00 )
– probele de sunet se fac zilnic intre 10.00 – 14.00 pentru concurenti și 14.00 – 17.30 pentru artistii invitați in recital.
– sosirea la scenă pentru intrarea în concurs se face zilnic, în perioada festivalului, între orele 16.00 – 17.00.
– festivalul nu acoperă cheltuieli de transport pentru concurenți
– Informaţiile suplimentare pot fi furnizate telefonic la: 0744 139 023 sau 0265 520 580 (Casa de Cultura a Tineretului „George Enescu” Reghin) sau la adresa acusticlivefestival@yahoo.com

JURIUL FESTIVALULUI

COMPONENȚĂ:

Membru Juriu, Președinte Juriu: A.G. WEINBERGER

www.agweinberger.com

Membru Juriu: MARIA GHEORGHIU

www.mariagheorghiu.com

Membru Juriu: SILVAN STÂNCEL

www.silvanstancel.ro

CRITERII DE JURIZARE:

1. Prezența scenică
2. Măestirie instrumentală
3. Măestrie/interpretare vocală
4. Calitate compozitională: muzică, text
5. Comunicarea cu publicul
6. Reacția publicului

*** Evaluarea concurenților este în stricta responsabilitate a membrilor juriului, este nenegociabilă, inatacabilă, irevocabilă.

PREMIILE FESTIVALULUI

– TROFEUL FESTIVALULUI: 4 000 LEI + 1 chitară HORA (se acordă celui mai bun, celui care obține cel mai mare punctaj în urma evaluării de către juriu pe baza criteriilor stabilite)

– PREMIUL „LIBRIS BRAȘOV” SPECIAL AL JURIULUI: 500 LEI + 1 chitară HORA (se acordă celui care se situează pe poziția doi în urma evaluării juriului)

– PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ PREZENȚĂ SCENICĂ: 1 chitară HORA (se va urmări modul de prezentare, ținuta, îmbrăcămintea concurentului, modul de comunicare cu publicul)

– PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN CHITARIST: 1 chitară HORA (se va urmări virtuozitatea tehnică, interpretativă la chitară)

– PREMIUL PENTRU CEA MAI FRUMOASĂ VOCE SI INTERPRETARE VOCALĂ: 1 chitară HORA (se va urmări tehnică și interpretarea vocală)

– PREMIUL PENTRU CEA MAI FRUMOASĂ COMPOZIȚIE: 1 chitară HORA (se va urmări calitatea compozitiei piesei: muzică, text)

– PREMIUL PUBLICULUI: 1 chitară HORA (se va urmări gradul maxim de simpatie publică manifestat prin aplauze față de un anumit concurent)

– PREMIUL PENTRU DEBUT ARTISTIC: 1 chitară HORA (se poate acorda oricărui participant cu condiția să nu mai fi participat la alte festivaluri de muzică din țară sau străinătate)

– Diplome de participare

*** Premiile pot crește în consistență în funcție de prezența sponsorilor.

*** Un concurent poate câștiga unul, mai multe premii sau nimic. Premiile propuse nu sunt obligatorii.

Număr de vizualizări :1099


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro