Deirdre Judith Angenent, câştigătoarea Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’ Opéra”

aug. 24th, 2015 | By | Category: Proiecte

Cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”  s-a încheiat sâmbătă seara, 22 august 2015, la Opera Națională București, juriul internațional desemnându-i pe câștigătorii competiției din acest an. Din cei peste 150 de tineri artiști lirici provenind din 49 de țări care s-au înscris la ediția a treia, nouă concurenți au intrat în finala ,,Le Grand Prix de l’Opéra” concurând atât pentru aplauzele publicului cât și pentru premiile în valoare de peste 15.000 euro. Premiul întâi al celei de-a treia ediții a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra” a fost câștigat de soprana  Deirdre Judith Angenent din Olanda. Deirdre Angenent a absolvit Academia Națională Olandeză de Operă în anul 2010 şi, cu ajutorul unei burse oferite de Ministerul Olandez al Educației, Culturii și Științei, a studiat la New York cu Ira Siffin și la Berlin cu Thomas Michael Allen. A primit bursa societății olandeze Wagner în vara anului 2012, iar în decembrie 2013 a interpretat rolul Judith din ,,Castelul Prințului Barbă-Albastră”.  A debutat într-un recital la Concertgebouw Amsterdam anul trecut, când a interpretat ,,Vier letzte Lieder” de Richard Strauss. A fost finalistă la Concursul Internațional de la ‘s-Hertogenbosch și a primit Premiul Operei Daneze dar și două premii din partea publicului.

Juriul internațional al etapelor cu pubilc ale concursului care s-au desfășurat în perioada 19 – 22 august a fost compus din importanți directori de teatre lirice și critici muzicali : Marc Adam (director artistic al Operei din Nisa), John Allison (redactor-șef al revistei Opera Magazine, Marea Britanie), Aviel Cahn (director general al Operei Flamande), Mihai Cosma (manager de proiect și consilier artistic al Operei Naționale București), Brenda Hurley (director al Studioului Internațional de Operă din Zurich), Davit Kintsurashvili (director artistic al Operei de Stat din Tbilisi), Hein Mulders (director al Filarmonicii și al Aalto Theater din Essen) și Gianni Tangucci (coordonator Maggio Fiorentino Formazione, Opera din Florența).

Aceștia au apreciat nivelul ridicat al concursului, atenția pentru detalii a organizatorilor, dar și acustica îmbunătățită a Săli Mari a Operei Naționale București, locul în care s-au desfășurat cele trei etape cu public ale competiției. Aseară, în urma unei Finale desfășurată în fața unei săli arhipline și la care și-a dat concursul Orchestra Operei Naționale București dirijată de Adrian Morar, a fost stabilit palmaresul.

Concursul Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”

-Laureații ediției a III -a –

Premiul I: Deirdre Judith Angenent (soprană, Olanda)

Premiul II: Agatha Schimdt (mezzo-soprană, Franța/Polanda)

Premiul III: Jakub Jozef Orlinsk (contratenor, Polonia)

Premiu special al Publicului – Ibrahim Yeșilay (tenor, Germania/Turcia)

Premiului de Excelență ROSSIA pentru interpretarea unei arii a unui compozitor rus – Galina Averina (soprană, Anglia/Rusia)

Premiului de Excelență pentru interpretarea unei arii a unui compozitor italian – Kim Eunhee (Italia/Coreea de Sud)

Premiului de Excelență pentru cea interpretarea unei arii a unui compozitor german – Iustinian Zetea (bas, Romania)

Contract oferit de Aalto Theater Essen (Germania) pentru un spectacol în stagiunea 2016/2017– Judith Deirdre Angenent (soprană, Olanda)

Contract oferit de Opera Naționala București pentru un spectacol în stagiunea 2016/2017– Lasha Sesitashvili (bariton, Georgia)
Contract oferit de Opera Națională București pentru un eveniment în stagiunea 2016/2017 – Jakub Jozef Orlinski (contratenor, Polonia)

Premiul special al juriului pentru cel mai bun tânar interpret – Mikolaj Trabka (23 de ani, bariton, Polonia)
Premiul Radio Romania Cultural – George Ionuț Vîrban (tenor, România)

Premiul ,,Colla parte” – pianistul Michal Biel (Polonia)

Număr de vizualizări :1139


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro