Concursuri de fotografie, scenarii de teatru și film pe tema violenței și discriminării, la Luna artEST

aug. 28th, 2015 | By | Category: Postcard

Pasionații de fotografie, teatru și film își pot înscrie, în luna septembrie, proiectele la concursurile inițiate de Fundația artEST, tema aleasă pentru competiții fiind lupta împotriva violenței și a discriminării. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Fundația artEST, al cărei președinte este actrița și regizoarea Iarina Demian, lansează, în luna noiembrie, proiectul “Artiștii împotriva violenței și discriminării”. Evenimentul se va desfășura pe întreaga perioadă a lunii noiembrie și își propune să atragă atenția asupra celor mai întâlnite forme de discriminare și violență prezente în societatea românească actuală.

Una dintre componentele importante ale evenimentului este reprezentată de concursurile de fotografie, scenariu de teatru contemporan și de scurtmetraj, care au ca temă principală violența și discriminarea în societate.

Înscrierile pentru cele trei concursuri încep pe data de 1 septembrie 2015, materialele putând fi trimise pe adresa de e-mail concurs@artest.ro.

Astfel, pentru concursul de fotografie, al cărui juriu va fi format din Alex Gâlmeanu, Andrei Pungovschi și Stelian Pavalache, premiul cel mare va consta în suma de 300 de euro, urmând ca cele mai bune fotografii să fie expuse în luna noiembrie la sala ArCuB din Capitală.

În ceea ce privește concursul pentru piesele de teatru, al cărui juriu va fi format din regizorul Alexandru Darie, actrița Dorina Chiriac și criticul de teatru Gabriela Hurezan, acesta se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, Fundația artEST dorindu-și susținerea tinerelor talente. Astfel, participanții vor trebui să trimită piese de teatru într-un singur act până la data de 25 septembrie 2015.

Cele mai bune piese de teatru vor fi publicate într-un volum produs de fundația artEST, în timp ce piesa câștigătoare va face obiectul unui spectacol lectură pe scena ArCuB, cu participarea unor actori profesioniști. Spectacolul va fi produs tot de Fundatia artEST.

Pe de altă parte, concursul de scenariu pentru scurtmetraj, care va fi jurizat de regizoarea Iulia Rugină și de scenaristele Oana Răsuceanu și Ana Agopian, se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Câştigătorul concursului pentru cel mai bun scenariu va primi un premiu în valoare de 500 de euro.

Detalii despre regulamentul concursurilor și data limită până la care pot fi trimise proiectele sunt disponibile pe adresa www.artest.ro .

Luna artEST este organizată cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), în parteneriat cu ArCuB și F64.

Parteneri media: Zile și Nopți, Observator Cultural, agențiadecarte.ro, LiterNet, e-zepellin.ro, Revista Arte și Meserii

Număr de vizualizări :1422


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro