București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului- programul săptămânii 31 august – 6 septembrie 2015

aug. 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

A treia parte a proiectului, intitulată Imaginarea Orașului, te invită să te implici direct la transformarea orașului. Alătură-te #bucuresti2021 și hai să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul pe care ni-l dorim! AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul săptămânii 24 | 31 august – 6 septembrie 2015.

Susține București2021 cu o fotografie!

Caravana București2021 s-a simțit minunat weekend-ul trecut la GreenSounds Festival în Parcul Herăstrău! Am  cunoscut oamenii frumoși care susțin cu zâmbetul pe buze  București2021!

Dacă vrei și tu un instantaneu cu rama București2021, te așteptăm la Hanul Gabroveni! Trebuie să îți iei doar zâmbetul la tine și telefonul mobil sau un aparat de fotografiat. Și nu uita să distribui fotografia pe rețelele de socializare împreună cu hashtag-ul #Bucuresti2021!

În luna septembrie Bucureștiul prinde suflu nou după vacanță, căci știe că urmează să-l sărbătorim! #Bucuresti2021 a pregătit o serie nouă de proiecte și evenimente care să îți bucure sufletul. Iată câteva dintre ele, pe care îți recomandăm să le notezi în agendă:

La Hanul Gabroveni

Expoziția Microtopia —3-27 septembrie 2015

Intersecțiile de miercuri —2, 9, 16, 23, 30 septembrie / 7, 14, 21 ,28 octombrie  2015
Harta poetică a Bucureștiului — 19 septembrie

Expoziția Nu Parcați — 10-27 septembrie 2015

Expoziția  Elevation: o nouă perspectivă asupra scenei artistice bucureștene — 1-31 octombrie

Creative Est Festival —13-16 octombrie

Caravana București 2021

Folk You — 4-6 septembrie | Piața George Enescu

Piața Festivalului George Enescu — 10-20 septembrie | Piața George Enescu
Noaptea albă a Bucureștiului — 19-20 septembrie | Centrul Istoric

Sound & Vision Fest  — Festival de muzică alternativă  — 18- 20 septembrie | Gara Băneasa

Miercuri 2 septembrie 2015 | ora 19:00 | Hanul Gabroveni

Intersecțiile de miercuri

București. Viitorul în trecut.

Invitată: Alina Pavelescu, director-adjunct Arhivele Naționale ale României

FB event: www.facebook.com/events/772294242879083/

Prima conferință din cea de a treia etapă a proiectului București 2021, etapa Imaginării, ne invită să explorăm imaginația strămoșilor noștri, locuitori ai Bucureștiului, să răscolim arhivele pentru a vedea cum credeau ei că va arăta Bucureștiul în care trăim noi astăzi.

Căci oraşul în care trăim astăzi a fost cândva viitor. Şi, ca orice viitor, era încărcat de toate posibilităţile. Noi înşine ne putem gândi la noi ca la o posibilitate imaginată de înaintaşii noştri, deşi ei, înaintaşii, nu erau prea convinşi că un Bucureşti de două milioane de locuitori ar fi un oraş rentabil. Ce credeau ei că vom face noi? Ce-am făcut, cum şi – de ce nu? – ce credem noi că ar trebui să facă urmaşii noştri? Iată o continuitate a istoriei acestui oraş, altminteri discontinuu, pe care merită să o dezbatem: continuitatea imaginaţiei urbane.

Joi 3 septembrie 2015 | ora 19:00 | Hanul Gabroveni – Sala Coloanelor, Sala Lipscani, Sala Gabroveni

Vernisajul expoziției Microtopia

O incursiune vizuală a 5 fotografi nordici în peisajul orașului București

Expun: Oddleiv Apneseth (Norvegia), Chris Maluszynski (Suedia), Milja Laurila (Finlanda), Ingvar Högni Ragnarsson (Islanda), Maja Nydal Eriksen (Danemarca).

FB event: https://www.facebook.com/events/1621258748145052/

Expoziția Microtopiile Bucureștiului este un proiect produs de ARCUB în contextul candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și prezintă rezultatul unei serii de rezidențe artistice ale celor mai premiați 5 fotografi scandinavi, care au avut loc în lunile iunie și iulie 2015 în București. Proiectul contribuie la o serie de declarații artistice în serie, grupate în cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, concentrându-se pe partea de Explorare a orașului.

Bucureștiul este ales ca fundal și ca platformă de reflecție și dezbatere. Țarile nordice au o tradiție puternică pentru libertatea de exprimare și utilizarea fotografiei, nu numai ca instrument de documentare și de înregistrare, dar și ca un mediu de organizare și interpretare a realității/societății. Cum privește un artist scandinav Bucureștiul atunci când are doar o lună să-l cunoască? Cum alege să-l interpreteze și să-i spună povestea? Vă invităm să aflați în cadrul expoziției ce poate fi vizitată zilnic între orele 10:00-22:00, între 3 – 20 septembrie 2015.

Evenimente conexe

Festivalul Internațional de Teatru NETA | 28 august-4 septembrie 2015 | Teatrul Național I.L. Caragiale din București

Focus pe: Masa rotundă Teatrul European – Arta în centrul vieții civile | Marți 1 septembrie 2015  | ora 10:00  | Sala Media, TNB

Moderatori: Trevor Davies, fondator Copenhague International Theatre (KIT), director a peste 50 de festivaluri de artele spectacolului și  consilier București 2021 și Anca Ioniță, Biroul de Coordonare București2021, critic de teatru.

Rolul de a oglindi și de a reflecta societatea este un element cheie pentru vitalitatea teatrului. Practica artei se schimbă în mod radical și artiștii europeni încearcă  noi forme, metode și concepte de montare. Lăsând în urmă laboratoarele închise, teatrele devin văzând cu ochii ateliere deschise, un curent care se intensifică din ce în ce mai mult.

Microtopiile, una dintre cele trei teme ale candidaturii Bucureștilor la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 se ocupă de aceste probleme din perspectiva artelor văzute ca o forță angajată în formarea societății viitoare. Teatrul ca o microtopie este o platformă ce activează în miezul vieții civile – un loc pentru a formula, a crea și a testa alternative. Este de asemenea o alternativă la discursul dominat de politic și de mass media.

Folk You! | 4-6 septembrie 2015 | Piața George Enescu

Născut dintr-un impuls sentimental, nostalgic, Folk You! Florian Pittiş a devenit un fenomen muzical, cultural şi chiar social, capabil să influenţeze şi să modifice lumea spectacolului romanesc. În cadrul Zilelelor Bucureştiului, la Gala Folk You! Florian Pittiş vor participa unii dintre cei mai mari şi îndrăgiţi artişti: Folk Frate, Cosmin Vaman, Dinu Olărașu, Antract, Alina Manole, Nicu Alifantis & ZAN, Taxi, Iris, sau Pasărea Rock. Un proiect cultural susținut de ARCUB și Institutul Cultural Român, Gala Folk You!, ediţia a V-a 2015,  e o mişcare cu dimenisiuni culturale locale care promovează valorile româneşti autentice.

Vino alături de noi!

Te interesează viața și cultura Bucureștiului? Cauți noi provocări sau o cale de a face ce-ți place? Îți dorești să contribui la regenerarea Bucureștiului și a sectorului său artistic și cultural?

Dacă ai niște timp liber, ne-ar plăcea să te avem aproape! Ca voluntar, ne vei ajuta să organizăm ateliere și evenimente, să dezvoltăm campanii de comunicare online și offline, să creăm materiale foto și video, texte și materiale de sinteză și multe, multe altele. Completează formularul de înscriere pe www.bucuresti2021.ro sau vino să facem cunoștintă  la Info Kiosk-ul de la Hanul Gabroveni, Lipscani 84-90.

În plus, Hanul Gabroveni este gazda unor transmisiuni săptămânale, ce se aud live la radio, la posturile partenere București FM, RFI și Radio Romania Cultural.

Lista evenimentelor și activităților este updatată în timp real pe site și în social media, iar la Info Kiosk-ul de la Hanul Gabroveni echipa noastră îți va explica cum poți participa la cartografierea afectivă a trecutului și prezentului orașului, care continuă pe parcursul întregii veri.

Împreună desenăm Bucureștiul!

Accesul la evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea| Imaginarea Orașului este gratuit.

Număr de vizualizări :1400


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro