Bogdan Epure expune ”Veacuri cu oameni”

aug. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 6 august 2015, de la ora 17.00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu va avea loc vernisajul expoziției de ilustrație de carte ”Veacuri cu oameni”, a artistului gorjean Bogdan Epure. Mare parte dintre lucrările expuse sunt publicate într-un volum autobiografic al unui autor novăcean. ”De ce am ales să expun ilustrație de carte? Poate pentru că în ultima vreme am resimțit o lipsă a acesteia în cărțile citite, care le duce spre un tărâm mai tehnic cumva. Ori ilustrația completează o poveste și îi adaugă noi valențe. sporește imaginarul, dar îl poate și educa”, spune artistul.

Cele aproximativ 20 de lucrări pe care Bogdan Epure le va expune la Târgu Jiu sunt realizate în creion, pe hârtie și fac parte dintr-un proiect mai amplu, concretizat în lucrarea sa de masterat. ”Tehnica este cea mai umană posibilă, dată fiind direcția acestor lucrări, și anume creion pe hârtie. O ilustrație alb-negru, cu toate griurile pe care le poate da creionul, creează un impact anume, subtil, asupra celui ce citește cartea. Îl simte apropiat, recogniscibil”, declară Bogdan.

Ilustrațiile fac parte din volumul lui Ion C. Duță, ”Păsări cu aripi de lut. Călător prin țara Parângului”, care va fi lansat în curând. ”În 2010 intrasem într-un proiect pentru o carte ce urma să fie publicată în foarte scurt timp, proiect care ulterior a fost abandonat. O parte din ilustrațiile acestea sunt făcute cu acea ocazie. Câțiva ani mai târziu, mai precis la finele lui 2014, proiectul s-a reluat și, pe lângă lucrările din 2010, au apărut unele noi, în corespondență cu noul volum, care a fost și publicat”.

Bogdan Epure s-a născut în decembrie 1983 la Novaci, Gorj. A crescut la Târgu Jiu, acolo unde a absolvit și Liceul de Artă ”Constantin Brăiloiu”. A urmat cursurile Facultății de Artă Timișoara. Primele lucrări ale sale au fost expuse în timpul liceului, în expoziții de grup, continuând să expună și în timpul facultății. A participat la diferite concursuri. După absolvire și-a continuat activitatea într-un atelier personal. În viitorul apropiat vrea să devină membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Târgu Jiu.

Număr de vizualizări :1150


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro