ArtDeal 2015, la Târgu Mureș

aug. 4th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 11 august 2015, ora 19.00, la galeria Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Mureș (la parterul Palatului Culturii din Tg.Mureș), va avea loc vernisajul expoziției de artă vizuală a grupului CarpArt. Prezintă criticul de artă Oliv Mircea. Expozanți: Dorel Cozma, Radu Florea, Raluca Moisoiu, Călin Pop, Gheorghe Popa.  Expoziția poate fi vizitată în perioada 11-29 august 2015. Evenimentul ArtDeal 2015 urmărește să formeze și să crească interesul  consumatorului  de artă, dar și să-l implice la modul participativ în fenomenul multicultural  transilvan.

Carpart Tg.Mureș este o asociație culturală promotoare și organizatoare de  evenimente  din sfera artelor vizuale formată din  artiști și antreprenori târgumureșeni reuniți, inițial, în grupul de expresie artistică Atelier 4Team.

Turul Atelierelor a fost un proiect itinerant desfășurat în cea de-a doua jumătate a anului trecut (august-decembrie 2014) în atelierele de creație ale membrilor grupului (artiști plastici cu specializări în pictură, sculptură, foto și video-art) evenimente care au încercat să aducă publicul în atelierul transformat pentru o zi în spațiu public de expresie artistică, într-o galerie personală de artă. Expozițiile de grup și discuțiile libere despre cum se naște lucrarea de artă au reușit să implice consumatorul interesat în  demersul plastic al fiecărui membru Atelier 4Team. În paralel, grupul a organizat și expoziții colective din seria “Out of the Box” în locuri neconvenționale cum au fost cele din Turnul Fierarilor în Cetatea Sighișoarei( august 2014), Camera Karte(decembrie 2014) și Casa Zeno(mai 2015), ultimele două spații din Tg.Mureș. În această primăvară, dobândind membri și din zona antreprenorială, grupul Atelier 4Team s-a organizat în asociația culturală CarpArt Tg.Mureș, o organizație non-profit cu personalitate juridică.

www.carpartgallery.com

www.facebook.com/CarpArtGallery

Număr de vizualizări :1097


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro