Spectacolul „Antisocial” a câștigat premiul publicului la Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru Suceava

iul. 14th, 2015 | By | Category: Postcard

La finalul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru (FIST) Suceava (4 — 11 iulie 2015), juriul format din 7 membri din rândul publicului și-a ales câștigătorii. Spectacolul „Antisocial” al Universității „Lucian Blaga” Sibiu a primit premiul publicului, festivitatea de premiere având loc în data de 11 iulie, ora 18:00, la sala Dom Polski. Persoanele din juriu nu au fost alese de către conducerea festivalului, ci au putut să se înscrie în juriu în prima seară, când a avut loc deschiderea festivalului.

FIST își propune revigorarea culturală a Municipiului Suceava prin teatru, încurajarea debutului artistic, susținerea tinerilor artiști și promovarea artei contemporane. Ce-a de-a doua ediție a festivalului a adus spectacole reprezentative de licență și masterat ale școlilor de teatru din România precum: Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca — Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu — Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea de Arte Târgu-Mures — Facultatea de Arte, Departamentul de Teatru și Arte Vizuale, Universitatea de Vest din Timișoara — Departamentul Muzică — Actorie din cadrul Facultății de Muzică și Teatru, UNATC „I. L. Caragiale” București — Facultatea de Teatru, Universitatea Hyperion București — Facultatea de Arte, Departamentul Artele Spectacolului. Acestora li s-au alăturat universități din Republica Moldova, Franța, Polonia și Serbia.

„Antisocial” este un spectacol realizat de Bogdan Georgescu cu studenții anilor I și II Master Arta Interpretării Caracterelor dramatice din cadrul DAT (Departamentul de Artă Teatrală) și este produs de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca”. Spectacolul are în distribuție tineri actori extrem de talentați: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș, Maria Tomoiagă; Asistent regie: Vlad Bacalu.

Manager proiect: Luminița Puiuleț

Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi. # libertate de expresie # violarea intimității # încredere # respect # comment # sistem educațional # praf # spațiu public # turnător # calomnie # share # lipsă de profesionalism # șpagă # like # învechit # dialog @ orice nivel # cât de departe suntem de peșterile din care am ieșit? # hashtag

Următoarea reprezentație a spectacolului „Antisocial” va avea loc la cea de-a zecea ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se va desfășura la Alexandria, în perioada 1-9 august 2015. Spectacolul „Antisocial” va fi prezentat în cadrul secțiunii „Spectacole invitate”, în cadrul căreia participanții din festival și publicul alexăndrean au ocazia să vizioneze spectacole importante de pe scenele teatrelor din România. Reprezentația va avea loc în data de de 4 august 2015, ora 20:30, la Casa de Cultură Alexandri.

Scopul principal al festivalului Ideo Ideis a devenit în timp, acela de a crea contextul ideal unui spațiu dedicat educației alternative. Astfel, edițiile de până acum au făcut dovada faptului că Alexandria a devenit un spațiu creativ și ofertant pentru întâlnirea dintre cele trei generații care compun activitatea unui artist: amatorul, studentul și în cele din urmă „artistul”.

Număr de vizualizări :662


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro