Sculptorul Simon Iurino, la ”Cetate Arts Danube”- ediția a VIII-a

iul. 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 5 – 23 august 2015, la Conacul Barbu Drugă de la Cetate, județul Dolj, va avea loc cea de-a opta ediție a programului de rezidență ”Cetate Arts Danube”. În premieră, workshopul de anul acesta este dedicat în întregime Sculpturii și are ca invitați patru artiști: trei sculptori români din generații diferite: Ștefan Radu Crețu ( Sibiu), Cristian Răduță ( București) și Napoleon Tiron ( București). Și, ca în fiecare an, rezidența are un invitat internațional: sculptorul Simon Iurino, din Viena, fost student al profesorului Heimo Zobernig.

O altă premieră este sprijinul AFCN al acestei ediții. Pentru prima data din 2008, rezidența anuală organizată de Fundația Joana Grevers primește o cofinanțare externă, din partea Administrației Fondului Cultural Național.

Sculptorul Simon Iurino din Austria este invitatul special al rezidenței proiectului „Cetate Arts Danube” din vara 2015. De formație internațională, artistul a studiat istoria artei în Urbino( Italia) cu profesorul Umberto Cavenago. A absolvit atât Academia de Arte Frumoase și Design din Londra cât și Academia de Arte Frumoase din Viena, sub îndrumarea profesorului Heimo Zobernig.

Rezidența organizată anual de Fundația Joana Grevers, încă din 2008, are ca scop consolidarea mișcării artistice românești și plasarea ei în context internațional, dezvoltarea dialogului cultural între artiștii din tări și medii diferite și educarea și dezvoltarea publicului de artă contemporană.

www.fundatiajoanagrevers.com

www.cetateartsdanube.com

www.418gallery.com

Număr de vizualizări :929


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro