spot_img

Remus Azoiței, Pierre-Yves Artaud și Cristina Bellu, la EUROPAfest Summer Edition

Sâmbătă, 18 iulie 2015, ora 18:00, la Castelul Peleș, melomanii și iubitorii de frumos își dau întâlnire pentru un concert desfășurat în Sala de concerte a reședinței regale. Evenimentul deschide seria manifestărilor EUROPAfest Summer Edition 2015, un festival cu 6 concerte de jazz & muzică clasică și Summer Music Academy Sinaia. Pentru seara de sâmbătă, organizatorii – jmEvents și Jeunesses & Dinu Lipatti, aduc împreună artiști prestigioși ai scenelor internaționale.

Violonistul Remus Azoiței, produs de renume al școlii românești de vioară, stabilit în Anglia după terminarea studiilor la Juilliard School din New York, cea mai faimoasă școală privată de muzică din lume, face parte azi din elita muzicii londoneze. A concertat în săli prestigioase cum ar fi Carnegie Hall în New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields și Wigmore Hall în Londra, Teatro La Fenice Veneția, Auditorio Nacional Madrid sau Konzerthaus Viena. A colaborat cu artiști renumiți printre care se numără Lawrence Foster, David Geringas, Gerard Causse, Michael Sanderling, Adrian Brendel. Numit de revista britanică The Strad ca „un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoitei vine la Sinaia și din dorința de a împărtăși tinerei generații din experiența sa complexă.

Artist emerit, Pierre-Yves Artaud / Franța este considerat în unele cercuri drept cel mai bun flautist al lumii, dar aria sa de activitate e mult mai largă, fiind și profesor, realizator de orchestre și ansambluri sau director artistic. A susținut concerte în întreaga lume, cu orchestre prestigioase sub bagheta unor dirijori celebri: P.Boulez, J.C Casadesus, C.Dutoit, P.Eotvos, L.Foster. Cariera sa remarcabilă e apreciată universal, dovadă stând palmaresul premiilor și onorurilor obținute, între care de 5 ori laureat al Grand Prix du Disque în Franța și Japonia și Medalia franceză pentru Artă și Știință.

Violoncelista Cristina Bellu / Italia, Elveția și-a început cariera solistică foarte tânără, alături de orchestre de renume precum Chicago Chamber Orchestra, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, Mulhouse Symphonic Orchestra, Livourne Philharmonic Orchestra. În prezent este invitată cu regularitate să susțină concerte în Franța, Italia, Elveția, Marea Britanie, dar și în calitate de profesor, fiind pasionată să împărtășească în cursuri interactive, de mare atractivitate din experiența sa artistică. Cristina Bellu este și Vicepreședinte al European String Teachers Association în Franța și ambasador al ESTA Internațional la Consiliul Europei.

Dacă pentru audiență concertul este o oază de relaxare și răsfăț auditiv, pentru tinerii artiști sosiți din Africa de Sud, Canada, Cipru, Coreea, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Japonia, Marea Britanie, Macedonia, Noua Zeelenadă, SUA, Rusia, Slovenia, Spania și România este un prilej de a urmări cu interes și de a învăța din evoluțiile de excepție ale protagoniștilor, cei care timp de 2 săptămâni le vor fi profesori în cadrul Summer Music Academy Sinaia. Program derulat în perioada 16 – 29 iulie 2015, Summer Music Academy Sinaia se află la a patra ediție în România oferind studii avansate și performanță intensivă într-una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale țării, orașul de la poalele munților Bucegi.

Bucurați-vă de eleganța muzicii clasice într-o seara de vară la Castel ! Accesul la concert se face pe bază de invitații, dar se acordă și intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Următoarele evenimente sunt programate pentru 23, 24, 25, 26 si 27 iulie 2015, constând în concerte de jazz și muzică clasică la Hotel Mara, Parcul Central din Sinaia și Biserica Catolică.

www.jmEvents.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508