„Manual de limbă mută”, volum de versuri de Sorin Șerb

iul. 17th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Iubitorii poeziei contemporane se pot delecta cu un nou volum de versuri recent apărut la editura Vremea: ”Manual de limba mută”, de Sorin Şerb.

”vorbeam unul cu celălalt
am văzut
că pe limba noastră
stă cu tălpile
un copil

cu tălpi fragede
ca nişte cupe de crin

când vorbeam îl legănam
cu gramatica noastră
cu vorbirea noastră savantă

râdea încet
gângurea şi el
încerca să meargă”

Sorin Şerb s‑a născut pe 18 noiembrie 1961, la Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Filologie (secţia română‑engleză), şi‑a luat doctoratul în literatură universală cu teza Modele umane de la Descartes la Revoluţia franceză. A lucrat ca bibliotecar, redactor, editor, traducător, moderator radio, profesor de limba şi literatura română. Atât înainte cât şi după 1989 a publicat literatură, cronici de expoziţie şi de carte, studii şi eseuri în antologii, reviste de specialitate, în Analele Universităţii Bucureşti şi revista Institutului de Informare Documentară, în ziarele Dreptatea, Viitorul, Viitorul românesc, Curentul, Ora (Craiova) şi România liberă. Sporadic, eseuri, articole şi literatură în revistele Viaţa studenţească, Astra, Arta, Filmul, Contrapunct, Luceafărul, România Literară, Contrafort, 22, Zig-Zag, Dilema şi Sfera politicii.

Volumul poate fi comandat pe site-ul editurii: edituravremea.ro/manual-de-limba-muta

Număr de vizualizări :1006


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro