Întâlniri între arte, istorie și paradigme culturale, în Grădina Dignitas

iul. 20th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 30 iulie 2015, ora 20:00, în frumoasa grădină din Strada Anton Pann nr 21, Fundația Dignitas în colaborare cu Asociaţia “Rădăcinile Neamului Românesc” organizează o seară culturală în aer liber, dedicată întâlnirilor incitante între arte, istorie și paradigme culturale.

Invitatul serii, Iuri Flororiu, va prefața proiecția în premieră a documentarului realizat de A.R.N.R. “Horezu – istorie, legendă și tradiții”, care prezintă într-o viziune originală semne, simboluri, practici milenare meleagurile Olteniei.

Vor fi ivitați istorici, jurnaliști, publicul larg pasionat de istorie și de interpretarea, mai mult sau mai puțin convențională, a tradițiilor străvechi.

După proiecția flmului, vor urma intervenții ale invitaților. Seara va continua cu recitaluri de muzică folk, muzică clasică de inspirație folclorică și muzică tradițională.

În cadrul evenimentului, veți avea prilejul să vizitați un stand de artă decorativă de inspirație folclorică a artistului maramureșean Mircea Nechita și expoziția deschisă la Galeria Dignitas până pe 15 august 2015, a pictorului Murivale. De asemenea veți putea achiziționa și DVD-urile realizate de A.R.N.R în cadrul proiectului de film documentar.

Număr de vizualizări :1054


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro