Institutul Cultural Român, Galeria Galateca și La Blouse Roumaine, parteneri pentru un centenar

iul. 16th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 17 iulie 2015, de la ora 15:00, la Galeria Galateca (strada C.A. Rosetti, nr. 2-4, Bucureşti), va avea loc o întâlnire dedicată colaborarii dintre ”Măiastra”, ”La Blouse Roumaine” și Institutul Cultural Român. La eveniment vor participa Andreea Stoiciu, inițiatoarea proiectului expozițional ”Măiastra”, Andreea Tănăsescu, inițiatoarea primei comunitati online dedicate iei și costumului tradițional românesc, ”La Blouse Roumaine”, și Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român.

Printre obiectivele acestei colaborări se numără și recunoașterea iei ca simbol național, în perspectiva apropiatei aniversări a 100 de ani de la formarea statului român modern.

Galeria de artă contemporană și design Galateca și-a asumat, printre programele sale, derularea și promovarea de proiecte culturale identitare, promovarea artiștilor multidisciplinari, designerilor și arhitecților români contemporani și moderni, crearea de proiecte expoziționale și educaționale care să aducă în atenția publicului simboluri și elemente esențiale mai puțin explorate ale culturii naționale, în țară și peste granițe. A realizat peste 30 de expoziții, sute de evenimete educaționale, performance-uri, proiecte colaborative multidisciplinare, în parteneriat cu instituții naționale și internaționale, precum și cu artiști importanți din arii variate (detalii: www.galateca.ro).

Prima comunitate online dedicată iei și costumului tradițional românesc, La Blouse Roumaine promovează ia ca brand de țară al României. În 2013, La Blouse Roumaine a propus ca ziua de 24 iunie 2013, Sânzienele, să marcheze prima celebrare a iei românești sub denumirea de Ziua Universală a Iei. Evenimentul s-a bucurat de un succes excepțional, fiind sărbătorit pe șase continente, în peste 50 de țări din lume (detalii: www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10/timeline).

Număr de vizualizări :721


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro