Editura Univers anunță un Concurs de manuscrise

iul. 4th, 2015 | By | Category: Postcard

Literatura română contemporană poate sta oare alături de celelalte cărţi publicate până acum în traducere la Editura Univers în cei aproape cincizeci de ani de existenţă, alături de autori ca Márquez, Faulkner, Vian? Editura Univers intenționează să afle! Autorii români care şi-ar dori să-şi vadă cărţile publicate la Univers sunt rugaţi să trimită manuscrisele lor, exclusiv în formă electronică, în documente scrise cu diacritice, la adresa concurs@edituraunivers.ro , până la data de 15 septembrie 2015.

Cele mai bune dintre manuscrisele primite vor avea o şansă să intre în planul editorial Univers. Cărţile selectate vor fi anunțate pe 15 octombrie 2015.

Pot participa cărţi care fac parte din următoarele categorii:

– Roman

– Proză scurtă

– Literatură pentru copii

De asemenea, atenţie, ilustratori!

– Carte de colorat pentru adulţi.

Pot participa autori din toată ţara, indiferent de vârstă şi CV.

Număr de vizualizări :1758


4 Comments to “Editura Univers anunță un Concurs de manuscrise”

 1. Echim Vancea spune:

  Stimati prieteni,
  Va propun sa dati o sansa si unor manuscrise de poezie. Nu cred sa se fi uitat de extraordinare colectie de Poezie ÖRFEU” a Editurii UNIVERS!

 2. George spune:

  De ce excludeti poezia stimati editori de la UNIVERS ? De ce nu includeti si poezia ? E o paria romaneasca ? Astept un raspuns. Proeictul vostru nu ar fi intreg.Poate dooresc sa particip.

 3. George spune:

  De ce excludeti poezia stimati editori de la UNIVERS ? De ce nu includeti si poezia ? E o paria romaneasca ? Astept un raspuns. Proiectul vostru nu ar fi intreg.Poate doresc sa particip.Va multumesc.

 4. Leo spune:

  Nu stiu daca la conducerea editurii de acum sunt cei care au falimentat vechea editura UNIVERS si care au furat practic si editura, si traducatorii , si toti colaboratorii pe care ii avea vechea editura (pana in anul 2000).
  Oricum, am vazut carti in aceeasi traducere veche a traducatorilor care lucrau in acel timp la Univers!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro