Dezbatere ”Moromeții-60”, la sediul FNSA

iul. 4th, 2015 | By | Category: Eveniment

Muzeul Național al Literaturii Române și Fundația Națională pentru Știință și Artă organizează miercuri, 8 iulie 2015, ora 13.30, la sediul FNSA din Str. Dem Dobrescu 11, dezbaterea cu titlul: ”Moromeții-60”. Vor participa academicienii Eugen Simion, Nicolae Breban și Mircea Martin, prof. univ. dr. Silviu Angelescu, prof. univ. dr. Lucian Chișu și conf. univ. dr. Ioan Cristescu. Dezbaterea va fi moderată de scriitorul Dan Mircea Cipariu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la apariția primului volum al uneia dintre cele mai importante capodopere a literaturii române, valoare de necontestat a patrimoniului literar național – Moromeții. De-a lungul celor șase decenii, fiind considerat unul dintre romanele de referințe semnate de marele scriitor Marin Preda, romanul a fost citit și recitit, reeditat în numeroase ediții, a circulat prin toată lumea datorită traducerilor de care acesta s-a bucurat încă de la început, a fost studiat de toate generațiile de elevi și studenți filologi formate în această perioadă, analizat din diferite perspective de cei mai importanți istorici și critici literari din țară, montat și ecranizat de mari personalități ale lumii teatrale și cinematografice românești.

Partener: Fundația Națională pentru Știință și Artă

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro.

Număr de vizualizări :1354


One Comment to “Dezbatere ”Moromeții-60”, la sediul FNSA”

  1. Irina Goanta spune:

    Este o capodoperă a literaturii române.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro