Cristian Fulaș și Cezar Pârlog, la ediția a II-a a Clubului de lectură Open Art

iul. 27th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 29 iulie 2015, de la ora 19.00, la Librăria Open Art din București (str. Pitar Moș nr. 12, intrarea din str. Arthur Verona), va avea loc a doua ediție a Clubului de lectură Open Art. Invitați: Cristian Fulaș și Cezar Pârlog. Moderator: Cosmin Perța. Clubul de lectură se va ține în fiecare miercuri, iar invitații vor fi aleși din rândul poeților, prozatorilor și muzicienilor. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Cristian Fulaş s-a născut la Caracal, în 1978. A studiat Litere, specializarea Română-Engleză, apoi un Master în Teoria Literaturii. În facultate, a publicat poeme în revistele Poesis, Nord, Transilvaniaetc. Eseuri în Caietele Lucian Blaga şi Caietele Mihai Eminescu. Apoi s-a retras din lumea literară, fără nicio explicaţie. În 2012, a fondat Editura Gestalt Books. În 2015, la 36 de ani, debutează cu romanul „Fâşii de ruşine”, despre care Octavian Soviany a spus: „Un roman despre dependența care generează singurătate sau, mai degrabă, despre singurătatea care conduce la dependență. Iar protagonistul său are toate datele esenţiale ale străinului, ale unei ființe absurde în sensul camusian al termenului, ce descoperă divorţul dintre lipsa de noimă a lucrurilor şi nevoia noastră de noimă, e necomunicativă, înstrăinată şi resimte cu acuitate că (aşa cum spunea un alt gânditor existențialist) infernul sunt ceilalţi. Pornind de aici, Cristian Fulaş construieşte un roman ambiţios, alternând diverse registre stilistice, îmbinând ingenios naraţiunea cu meta-naraţiunea dar, mai ales, depănând o povestire fluentă, condusă de la început la sfârşit cu o siguranţă aproape înspăimântătoare. Efectul de autenticitate este copleşitor.” Cristian Fulaş este colaborator la Contemporanul şi Academia Caţavencu.

Cezar Pârlog s-a născut în 1970 la Cluj. A fost sudor, sergent în armata ţării la revoluţie, muncitor necalificat, magaziner, comandant punct de lucru întreţinere la calea ferată, poliţist militar, redactor stagiar. În prezent, este lector universitar la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti. A făcut studii de inginerie la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Iaşi, masterate în inginerie la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Iaşi, și în relații internaționale, precum și studii de securitate la Universitatea „Lucian Blagaˮ, Sibiu. Este doctor în Știinţe Militare şi Informaţii. Dar și un talentat prozator și publicist. A debutat editorial în 2014 cu volumul de proză scurtă ”Flori, fete, fițe sau băieți”.

Număr de vizualizări :1199


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro