”Călătoria lui Țăndărică”, în China

iul. 28th, 2015 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 25 iulie 2015, la Institutul Cultural Român din Beijing, Teatrul Țăndărică și-a prezentat istoria de 70 de ani de animație în cadrul expoziției “Călătoria lui Țăndărică”. Vernisajul a avut loc în prezența Excelenței sale, domnul Doru Costea, ambasador al României la Beijing,  a numeroase personalități din domeniu, dar și a publicului larg și a jurnaliștilor. În cadrul vernisajului au luat cuvântul domnul Constantin Lupeanu – director al ICR Beijing, domnul Yin Xiaodong – președintele Teatrului Național pentru Copii din China, Attila Vizauer – regizorul spectacolului “Muzicanții din Bremen” și Călin Mocanu – directorul Teatrului Țăndărică.

Aflat pentru 3 săptămâni într-un important turneu în China, unde se vor juca, în 4 mari orașe, 10 reprezentații cu spectacolul “Muzicanții din Bremen”, Teatrul Țăndărică, sprijinit financiar de Institutul Cultural Român, și-a expus, la ICR Beijing, un număr de 50 de exponate reprezentând diverse stiluri și metode de expresie artistică experimentate de-a lungul celor 70 de ani de istorie a teatrului.

“Doresc să-i salut și să le mulțumesc tuturor celor prezenți și, bineînțeles, Institutului Cultural Român pentru sprijinul financiar consistent, care a făcut posibilă prezența Teatrului Țăndărică și a expoziției la Beijing. Mulțumesc de asemenea domnului Yin Xiaodong, Președintele Teatrului Național pentru Copii din Beijing. Ne bucurăm că expoziția se întâmplă acum și aici, că jucăm pe cea mai importantă scenă dedicată teatrului pentru copii din China și din această parte a lumii.”, a declarat Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică.

“Aceste 2 reprezentații cu spectacolul “Muzicanții din Bremen” au fost primele din cele zece care vor urma la Tianjin, Jinan și Chengdu, dar și primul pas în parteneriatul pe termen lung dintre cele două instituții pe care le reprezentăm.”, a spus dnul Yin Xiaodong, președintele Teatrului Național pentru Copii din China.

Turneul care se desfășoară în perioada 23 iulie-11 august 2015 este rezultatul unui parteneriat de durată între Teatrul Tăndărică și Teatrul Național Pentru Copii din China și reprezintă o oportunitate de colaborare pe termen lung, de prezentare a animației din România într-o zonă în care cultura românească pătrunde mai greu.

Muzicanții din Bremen

Regia: Attila Vizauer

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Muzica originală: Ioan Gyuri Pascu

Mişcare Scenică: Vava Ștefănescu

Cu: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Marin Fagu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Alexandru Neculcea

Număr de vizualizări :913


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro