”București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului” – programul săptămânii 13 – 19 iulie 2015

iul. 14th, 2015 | By | Category: Eveniment

Între 13-19 iulie 2015, echipa București2021 vă recomandă o întâlnire cu scriitorul Bogdan Ghiu cât și o vizită la expoziția ”București. O lume de Ion Bârlădeanu și Carmen Lidia Vidu”, la Hanul Gabroveni. De asemenea, începând de marți, 14 iulie 2015, s-a lansat concursul de fotografie ”Bucureștiul Meu Secret”, alături de Cristian Vasile aka Igu de la București Optimist, în căutarea celor mai buni fotografi necunoscuți ai orașului! Etapa de explorare a orașului se apropie de sfârșit! Săptămâna aceasta marchează trecerea spre etapa de Imaginare a Orașului, care se va desfășura între 15 iulie și 31 octombrie 2015 și care va încheia proiectul pilot București – Memoria | Explorarea | Imaginarea – Orașului  ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Proiectul „București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului” lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și este structurat sub forma unei trilogii, în care orașul devine atât cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui generatori de conținut. Lansarea oficială a avut loc pe 26 martie 2015, la Hanul Gabroveni.

EXPLORARE | 15 mai – 15 iulie

A doua parte a proiectului, intitulată Explorarea Orașului, te ajută să descoperi un București plin de viață, divers și surprinzător. În cadrul Explorării Orașului te invităm să treci peste învelișul gri al Capitalei și să-i răstălmăcești labirintul urban. Ai de ales dintr-un caleidoscop de evenimente găzduite de Hanul Gabroveni, Centrul Cultural European al Capitalei, cât și evenimente partenere și acțiuni punctuale ce se vor desfășura de-a lungul și de-a latul Bucureștiului. Împreună desenăm Bucureștiul!

La Hanul Gabroveni

15 iulie — Intersecțiile de miercuri

3 – 15 iulie — Expoziție Ion Bârlădeanu & Carmen Vidu

Gabroveni este gazda unor transmisiuni live la radio, la posturile partenere București FM, RFI și Radio Romania Cultural.

Mai multe activități vor fi anunțate pe site și în social media, iar la info point-ul de la Hanul Gabroveni, echipa noastră îți va explica cum poți participa la cartografierea afectivă a trecutului, prezentului și viitorului orașului, care continuă pe parcursul întregii veri. Împreună desenăm Bucureștiul!

De la Memoria și Explorarea la Imaginarea Orașului în anul 2021

București – Memoria | Explorarea | Imaginarea – Orașului este proiectul ce lansează oficial candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Gândit sub forma unei trilogii, programul pune Bucureștiul sub microscop, transformându-l atât în cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui generatori de conținut. Dacă între 18 martie – 15 mai 2015, de-a lungul etapei Memoria Orașului, locuitorii au contribuit cu propriile mărturii și istorii subiective la maparea hărții cognitiv-afective a Bucureștiului, a doua parte, Explorarea Orașului, ce se încheie pe 15 iulie, este o invitație deschisă la descoperirea unui București plin de viață, ale cărui rotițe sunt puse în mișcare de un caleidoscop de evenimente și inițative diverse.

Această etapă va fi continuată de partea a treia a proiectului, intitulată Imaginarea Orașului, care se va desfășura între 15 iulie și 31 octombrie 2015. Modul în care Bucureștiul se transformă zi de zi depinde de tine mai mult decât crezi. Cu fiecare pas pe care-l faci, cu fiecare inițiativă reușită, conturezi orașul de mâine începând de azi. Titlul de Capitală Culturală Europeană este mai mult decât o denumire pretențioasă, un premiu de merit sau un festival cultural. Această candidatură are în primul rând nevoie de sprijinul tău. Alătură-te #Bucuresti2021 și vino să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul realist din viitor!

Newsletter săptămâna 17 | 13 – 19 iulie

Marți 14 iulie 2015

Lansarea concursului de fotografie Bucureștiul Meu Secret

București Optimist e alături de București 2021 în procesul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Împreună, în perioada 14-30 iulie căutăm cei mai buni fotografi necunoscuți ai orașului. Te provocăm să ne trimiți cele mai bune 3 fotografii care surprind Bucureștiul exact așa cum îl vezi și simți tu!

Se caută acele fotografii care ți-au spus ceva încă din momentul în care ai apăsat pe buton. Cele la care te-ai minunat și mai tare când le-ai descărcat în calculator. A venit momentul să le scoți în lume.

Arată-ne cum se vede orașul prin ochii tăi! Când ai fotografiile gata, trimite-ni-le în format .jpg prin wetransfer.com într-un e-mail cu subiectul Bucureștiul meu la concurs@bucuresti2021.ro și postează-le în social media cu hashtag-urile #bucuresti2021 și #bucurestiulmeu.

Cele mai bune fotografii vor fi premiate. Cristian Vasile aka Igu va juriza toate înscrierile și va decide un top 3. Câștigătorul premiului I va pleca acasă cu o cameră video MIO. Premiile II și III vor consta în câte un print mare oferit de cameleo.ro, numai bun de agățat pe peretele din sufragerie. În plus, selecția va fi explicată în detaliu, așa că vei avea șansa să afli și câteva ponturi profesioniste.

Toate înscrierile eligibile vor fi prezentate în timp real într-o expoziție colectivă la parterul Hanului Gabroveni și vor fi urcate în aplicația București. Album de familie ce surprinde Bucureștiul de-a lungul timpului, sub toate aspectele sale.

Miercuri,15 iulie 2015 | ora 19:00 | Hanul Gabroveni

Intersecțiile de miercuri

Un  oraş  pe  drumuri  (2).  Scrierea  şi  citirea  oraşului:  pentru  o  ritmanaliză  a  oraşului Bucureşti. Invitat: Bogdan Ghiu

Această a doua conferinţă a scriitorului Bogdan Ghiu, din seria „Un oraș pe drumuri”,  va avea un caracter practic şi interactiv, de atelier. Ea îşi propune o prezentare şi posibile aplicări şi dezvoltări bucureştene ale unei „metode ritmanalitice”, înţelese ca analiză participativă şi performativă a oraşului, pornind de la un set de idei lăsate moştenire de filosoful francez Henri Lefebvre.

Evenimente găzduite

București. O lume de Ion Bârlădeanu și Carmen Lidia Vidu | 3-15 iulie 2015, Hanul Gabroveni | Program de vizitare: 10:00 – 22:00

Realizatori: Carmen Lidia Vidu și Ion Bârlădeanu

Regie film: Carmen Lidia Vidu

Colaje, execuție: Ion Bârlădeanu
Consultant | Coordonare: Dan Popescu
Montaj film: Cristina Baciu
Muzică film: Ovidiu Chihaia
Imagine film: Adi Bulboacă
Asistent regie: Alina Neagu

Ion Bârlădeanu nu este un artist în sensul clasic al cuvântului: nu are studii de specialitate, iar lucrările pe care le creează de mai bine de treizeci de ani au o functie mai degrabă autoterapeutică (de afirmare ingenuă a propriilor dorințe și obsesii, dar și a unei libertăți interioare) decât una pur estetică, de adresare către un potențial spectator. Ion Bârlădeanu este un personaj în sensul plin al cuvântului. A visat dintotdeauna să joace în filme, să fie un erou. Colajele pe care le realizează nu sunt altceva decât propriile lui filme, pe care le compune ca un regizor, după o poveste imaginată tot de el. „Mă înregistrați? Mi-ar fi plăcut să fiu actor. Acum sunt regizor.”

Accesul la evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este gratuit.

Număr de vizualizări :691


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro