“Povestea lui Harap-Alb”, prezentată la New York

iul. 14th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 23 iulie 2015, ora 19.00, la sediul ICR New York, în Sala Auditorium, Institutul Cultural Român din New York va prezenta publicului american, dar și comunității românești din New York și din statele învecinate, o adaptare după cunoscutul basm românesc ”Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă. Piesa de teatru ”BLACKWHITE – The Adventures of Harap-Alb”, care va fi jucată de către 18 actori-copii americani, în limba engleză, va dura o oră și douăzeci de minute și va fi regizată de Adrian Bulboacă și Vasile Flutur. Basmul este adaptat și tradus în engleză de Vasile Flutur, actor, regizor, scenarist, profesor de actorie și rezident în New York.

Spectacolul va mai avea două reprezentații, pe 22 și 25 iulie 2015, la Old Stone House, în Washington Park din Brooklyn, New York. În spectacol, cei 18 actori-copii americani vor purta costume cu specific tradițional românesc.

”Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă este o co-producție ICR New York și Piper Theatre Productions (pipertheatre.org/event/a-midsummer-nights-dream-performance/), o cunoscută companie de teatru americană cu sediul în Park Slope, Brooklyn, New York.

Din 2010, Vasile Flutur a fost invitat de către compania Piper Theatre Productions ca artist în rezidență, pentru a colabora în calitate de actor, regizor și profesor de actorie.

În fiecare vară, Piper Theatre Productions găzduiește o stagiune intensivă de teatru pentru copii. În cadrul acestor stagiuni, lui Vasile Flutur I s-a încredințat laboratorul “Shakespeare Intensive,” în care a regizat  A douăsprezecea noapte (2012), Hamlet (2013), și Pericle (2014).

Spectacolul va avea muzică originală, compusă de domnul Arthur Solari, câștigător al Premiului Drama Desk pentru partitura originală a spectacolului “Tamburlaine”, care a avut loc la Theater for a New Audience.

Număr de vizualizări :1101


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro