Universitatea din București lansează proiectul „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”

iun. 10th, 2015 | By | Category: Eveniment

Universitatea din București organizează conferința de lansare a proiectului „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”, PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015, realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Granturi SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”. Evenimentul va avea loc joi, 11 iunie 2015, începând cu ora 15.00, în Sala „Constantin Stoicescu” etaj 1, în incinta Facultății de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46. AgențiadeCarte.ro este partener media al proiectului.

Obiectivul general al proiectului constă în protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar (studii de limbă și literatură, manuale de predare a limbii engleze, traducerile și dicționare), din perioada 1750-1940, și digitizarea acestora. Aceste obiecte de patrimoniu vor sprijini promovarea culturii și civilizației engleze în rândul publicului interesat prin intermediul creării unei baze de date și a unui website. Publicul larg și publicul de specialitate vor putea descărca și avea acces gratuit și mobil la 250 de volume din domeniul anglisticii accesând site-ul www.recuperareaanglisticii.ro cât și platforme culturale online. Rezultatul va fi lansarea primei biblioteci on-line în domeniul anglisticii din România.

Sub sloganul Descoperă, descarcă, citește – oriunde și oricând, proiectul urmărește să restrângă pericolul de pierdere a identității culturale prin conservarea acestui patrimoniu scris în format digital. Acest lucru va genera creșterea numărului de resurse digitizate, posibilitatea de studiere a limbii și literaturii engleze și va deschide prezentului direcții necesare de predare a limbii și culturii engleze în România. Aceste obiecte de patrimoniu digitizate vor putea reprezenta un nou pas în dezvoltarea unor noi direcții de cercetare. Proiectul își propune să îmbogățească prezența României în portalul cultural Europeana.

Vor participa la prezentarea proiectului reprezentanți ai conducerii Universității din București, în calitate de promotor de proiect, prof. univ. dr. Lidia Vianu și manager de proiect asist. dr. Eliana Ionoaia, precum și ai partenerului, Biblioteca Academiei Române. Întâlnirea va prezenta obiectivele și beneficiile proiectului pentru publicul larg.

Proiectul „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”, PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015 este realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Granturi SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Parteneri media: Dilema Veche, Observator Cultural, Revista Culturală Timpul, Bookaholic, Agenția de Carte.ro , lauracaltea.ro.

Web-site www.recuperareaanglisticii.ro

Facebook: RAR – Recuperarea Anglisticii în România

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, Strada Pitar Moș 7-13, cod 010451, sector 1, București, România

Număr de vizualizări :1847


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro