Street Delivery la Iași

iun. 11th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 12-14 iunie 2015, pe strada Vasile Pogor și în grădina Casei Pogor din București se va desfășura ediția a treia a Street Delivery Iași, eveniment organizat de Fundația Cărturești si Ordinul Arhitecților din România, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iași. Tema ediției din anul acesta este Global Warning, un avertisment asupra modului în care ar trebui îngrijit mediul înconjurător și propune o schimbare reală în felul în care este privită încălzirea globală, oferind soluții pentru diminuarea efectelor ei asupra mediului și oamenilor. Street Delivery Iasi are și o componentă care vizează concertele. Astfel, la eveniment vor participa atât trupe locale, cât si trupe din alte orase. Printre invitati se numără Fine It’s Pink, Crowd Control, Temple Invisible, 9 Ani Lumină, Theory of mind, Tony Baboon sau Rappa Muffin.

Timp de trei zile, strada Vasile Pogor va fi închisă pentru mașini și deschisă oamenilor și va găzdui o serie de evenimente, ateliere artistice, performance-uri, proiecte arhitecturale și ale societății civile etc.,  transformându-se într-o platformă pentru ideile care contribuie la un oraș mai prietenos. Având în vedere faptul îngrijorător că orașul Iași este al doilea cel mai poluat oraș al României, prin Street Delivery Iași se va trage un semnal de alarmă privind reducerea producției de deșeuri, reciclarea creativă, îngrijirea spațiilor verzi, alternative de transport, reducerea emisiilor de noxe și a nivelului de praf.

Activitățile și concertele se vor desfășura de vineri până duminică, astfel: vineri în intervalul orar 15:00 – 23:00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 12:00 – 23:00. Programul complet poate fi vizualizat pe pagina de Facebook a Street Delivery Iași.

Street Delivery este un eveniment non-profit si de responsabilizare socială. Evenimentul urban are loc are loc în fiecare vară pe străzile marilor orase din România si are drept scop recuperarea unei străzi pentru a fi redată pietonilor. La Iași, Street Delivery s-a bucurat de mare succes în rândul publicului eterogen, având peste 10.000 de participanți la fiecare ediție.

Număr de vizualizări :1180


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro