Spectacolul de balet ,,Giselle”, premieră la Opera Națională București

iun. 12th, 2015 | By | Category: Postcard

Spectacolul de balet ”Giselle”, de Adolphe Charles Adam, a fost prezentat joi seară, 11 iunie 2015, în premieră pe scena Operei Naționale București, în coregrafia lui Johan Kobborg și Ethan Stiefel. Tragica poveste de iubire prezentată în pași de dans i-a fascinat pe spectatorii prezenți care au avut ocazia să urmărească, în premieră, intriga privită din perspectiva personajului principal masculin, Albrecht. ”Cred că naraţiunea din Giselle este mereu proaspătă, fără legătură cu o epocă anume, este o poveste puternică, pe care o poţi întâlni şi în zilele noastre. Acest tip de povestire rezonează cu oricare spectator, pentru că se referă la un bărbat care a trădat iubirea unei femei. El a cunoscut pe cineva de care s-a simţit atras, totul a început cu un flirt care a evoluat până la dragoste. Cred că putem fi cu toţii de acord că această poveste, într-un fel sau altul, este posibilă în orice moment din istorie”, a declarat coregraful Ethan Stiefel. ”În noua producţie „Giselle”, tradiţia este extrem de importantă, iar personajele principale îşi exprimă sentimentele într-o manieră aparte, extrasă de cei doi coregrafi din experiența lor ca dansatori. Atât Johan Kobborg, cât şi Ethan Stiefel au interpretat de multe ori rolul principal masculin, Albrecht, rol nelipsit din repertoriul oricărui mare dansator.” (Luana Ungureanu, ONB)

„Fiind considerat unul dintre cele mai cunoscute și apreciate balete din repertoriul clasic, Giselle are o poveste care este la fel de relevantă astăzi precum a fost mereu. Personajele iconice din această lucrare constituie un real test și o provocare pentru orice dansator, însă sunt extrem de nerăbdător să prezint publicului un număr variat de distribuții în cadrul următoarelor reprezentații”, a declarat Johan Kobborg, coregraf și director artistic al Companiei de balet ONB.

Următoarele reprezentații ale spectacolului ,,Giselle” de Adolphe Charles Adam vor avea loc în data de 14, 17 și 21 iunie.Biletele pot fi achiziţionate online la adresa tickets.operanb.ro şi în reţeaua bilet.ro, precum şi de la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, deschisă zilnic între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00.

Giselle

Balet în două acte de Adolphe Charles Adam

Libretul de Jules – Henri Vernoy de Saint-Georges și Theophile Gautier

Coregrafia : Johan Kobborg și Ethan Stiefel (adaptare după Marius Petipa)

Dirijor: Ciprian Teodorașcu

Light designer : Ionuț Gabriel Pruteanu

Costume: Natalia Steward

Decoruri: Howard C. Jones

Distribuție

Duminică, 14 iunie 2015, ora 19.00

Giselle – Cristina Dijmaru

Albrecht – Robert Enache

Hilarion – Bogdan Cănilă

Myrtha – Adina Tudor

Distribuție

Miercuri, 17 iunie 2015, ora 19.00

Giselle – Sena Hidaka

Albrecht – Dawid Trzensimiech

Hilarion – Barnaby Bishop

Myrtha – Rebecca Haw

Distribuție

Duminică, 21 iunie 2015, ora 19.00

Giselle – Bianca Fota

Albrecht – Dawid Trzensimiech

Hilarion – Barnaby Bishop

Myrtha – Laura Bică Toader

Număr de vizualizări :1207


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro