Spectacolul ”Profu’ de religie”, invitat la Sărbătoarea Culturii Române la Gdansk

iun. 4th, 2015 | By | Category: Eveniment

Spectacolul Teatrului Național Craiova, ”Profu’ de religie”, se va juca în 8-9 iunie 2015, pe scena Teatrului Shakespearian, una dintre cele mai noi și moderne scene din Europa, în cadrul Sărbătorii Culturii Române la Gdańsk.

După succesele înregistrate de la premiera din 2013 până în prezent (invitat la Festivalul Național de Teatru 2014, Premiul publicului la Bienala de la Wiesbaden, Premiul pentru regie la Festivalul de Teatru de la Oradea, 2014, participare la Festivalul de Teatru de la Arad, nominalizare la premiile UNITER pentru actrița Romanița Ionescu), spectacolul ”Profu’ de religie”, de Mihaela Michailov, regia Bobi Pricop a fost invitat să reprezinte TNC Marin Sorescu în cadrul Sărbătorii Culturii Române la Gdańsk, manifestare aflată în plină desfășurare.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Varșovia, împreună cu Teatrul Shakespearian și alte spații culturale din oraș, cu ampla susținere financiară a Ministerului polonez al Culturii.

Timp de două săptămâni, publicul va putea urmări cinci spectacole de teatru, șaisprezece filme de lung și scurtmetraj, filme de animație, două concerte, un spectacol de dans, prelegeri despre cinematografia, istoria și arta românească, o întâlnire literară, trei expoziții de fotografie și artă contemporană etc.

”Profu’ de religie” a fost de asemenea invitat la Festivalul de Teatru de la Turkku (Finlanda), în perioada 15-19 august 2015.

Număr de vizualizări :761


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro