„Socrate, Iisus și Buddha. Trei modele de viață”, de Frederic Lenoir

iun. 29th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Editura  Paralela 45 anunță apariția volumului „Socrate, Iisus și Buddha. Trei modele de viață”, semnată de celebrul filosof, romancier și dramaturg, Frederic Lenoir. Volumul a apărut în Colecția Total.

Criza pe care o trăim nu este pur şi simplu economică şi financiară, ci şi filosofică şi spirituală. Ea trimite la întrebări universale: Ce îl face pe om fericit? Ce anume poate fi considerat un progres adevărat? Care sunt condiţiile necesare unei vieţi sociale armonioase?

Contra unei viziuni pur materialiste a omului şi a lumii, Socrate, Iisus şi Buddha sunt trei modele de viaţă. O viaţă pe care ei nu o izolează niciodată într-o concepţie închisă şi dogmatică. Cuvintele lor au stăbătut secole fără să se perimeze şi, dincolo de divergențe, cei trei sunt de acord în ceea ce priveşte partea cea mai importantă: existenţa omului este preţioasă şi fiecare, oriunde ar fi, este chemat să caute adevărul, să se cunoască în profunzime, să devină liber, să trăiască în pace cu sine însuşi şi cu ceilalați. Un mesaj umanist şi spiritual, care răspunde fără înconjur la întrebarea esntiala: de ce trăiesc?

Filosof şi director al publicaţiei `Monde des religions`, Frederic Lenoir este de asemenea romancier şi dramaturg. A semnat, printre altele, în calitate de autor şi coautor lucrările: `La Promesse de l`ange`, Code Da Vinci, l`enquete, `L`Oracle della Luna` şi piesă de teatru `Bonte divine!`. Cărţile lui au fost traduse în douăzeci de limbi.

Număr de vizualizări :1066


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro