Participare internațională la Festivalul „Marile serate muzicale ale Bucureștiului”

iun. 29th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 9-12 iulie 2015, artiști din șapte țări vor participa la Festivalul Internațional „Marile serate muzicale ale Bucureștiului”, prima ediție, care se va desfășura la Teatrul Odeon din Capitală. La eveniment vor participa Bruno Canino și Luisa Sello (Italia), Vladimir Mendelssohn (Olanda), Takashi Shimizu și Tetsuro Miyoshi (Japonia), Dominique De Williencourt, Michel și Nicolas Bourdoncle (Franța), Mario Hossen (Bulgaria), Horia Văcărescu (Anglia), Anton Niculescu, Andrei Licăreț, Ana-­Maria Marian și Marian Movileanu (România). Festivalul, organizat de Fundația Euterpe în parteneriat cu Teatrul Odeon, este condus de violoncelistul român Anton Niculescu, solist concertist ce și-­a petrecut o bună parte a carierei la Scala din Milano.

„Mă bucur că, după organizarea a patru ediții pilot la Brașov, am reușit să multiplicăm acest festival și să îl facem accesibil și bucureștenilor. Implicarea unor instrumentiști celebri de pe tot mapamondul este exemplară și face să sporească diversitatea cultural­muzicală de care are parte orașul, anul acesta. Vă invit cu drag la un maraton regal de muzică camerală de cel mai înalt nivel”, a declarat Anton Niculescu, directorul Festivalului „Marile serate muzicale ale Bucureștiului”.

Evenimentul, organizat cu sprijnul Primăriei Municipiului București, cuprinde patru concerte camerale, prezentate de regizorul Cristian Mihăilescu, ce se vor desfășura zilnic, de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Odeon.

Repertoriul pe care festivalul îl propune marelui public este unul „special”, din programele concertelor nelipsind lucrări „celebre, rar auzite pe scenele românești”.

Biletele, cu prețuri cuprinse între 20 și 30 de lei, sunt disponibile la casieria Teatrului Odeon și online, pe site­ul www.bilete.teatrul­odeon.ro.

Număr de vizualizări :995


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro