Expoziția „Intersecții”, la Palatele Brâncovenești

iun. 10th, 2015 | By | Category: Eveniment

Primăria Municipiului București și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia vă invită la expoziția studenților absolvenți ai programului de studiu Arte textile – Design textil al Facultății de Arte Decorative și Design, din cadrul Universității Naționale de Arte din București, promoția 2012 – 2015, grupă coordonată de Otilia Boeru. Expoziția este intitulată ”Intersecții” și reunește șapte personalități creative distincte, ce oferă șapte perspective diferite asupra formei pe care materialul textil o poate lua în exprimarea vizuală actuală. Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 iunie – 30 iunie 2015.

Lucrările susțin o varietate de viziuni și atitudini, de la introspecții personale filtrate poetic, căutări expresiv-formale, până la proiectarea pragmatică pentru realitatea imediată. Lucrările reprezintă proiectele elaborate special pentru susținerea examenului de Licență și exprimă opțiunea studenților pentru una din specializările care pot fi accesate în cadrul Universității Naționale de Arte din București: arte sau design. Astfel, Andreea Cristiana Vîrlan, Corina Ileana Pană și Cosmina Florina Maria-Anghel se raportează la materialul textil ca la un mediu de exprimare plastic-artistică; Gabriel Iordache țese punți, la propriu, între lumea exprimării raționale, prin cuvinte, și lumea exprimării senzoriale, prin forme estetice; Alina Mădălina Păruș și Florentina Spânu abordează materialul textil cu o atitudine pragmatică, propunând texturi și desene pentru decorarea locuinței, iar Loredana Ioana Bărbuceanu prin proiectele sale de design textil pentru vestimentație creează o legătură între candoarea copilăriei și cochetăria specific femină, printr-un truc ingenios. Curator: Otilia Boeru.

Număr de vizualizări :938


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro